Now Reading
Tips voor het ontstoppen van uw gootsteen

Tips voor het ontstoppen van uw gootsteen

ontstoppen

Niets is zo vervelend dan een verstopte gootsteen. Een verstopping gaat vaak geleidelijk en mensen wachten vaak net zo lang tot het water echt niet meer wegspoelt. Er zijn een hoop trucjes voor het ontstoppen van uw gootsteen en ik geef u hierbij een aantal handige tips.

Ontstop uw gootsteen met een plopper

Trek de handschoenen aan en laat uw wasbak vollopen met water. Wanneer er een klein laagje water in de bak staat kunt u beginnen met het ontstoppen. Zet de plopper op de afvoer opening laat hem vastzuigen en trek hem vervolgens los. U hoort een plop geluid en vast zittend vuil zal in de gootsteen terecht komen. Haal het vuil er gelijk uit zodat dit niet weer terugstroomt in het putje.

Ontstoppen met soda en azijn

Soda en azijn wordt gezien als een recept voor een natuurlijke gootsteen ontstopper. Kook water in de waterkoker, giet het hete water in uw gootsteen en voeg de soda toe. Door het hete water zal het vuil sneller loslaten. Zodra het soda is toegevoegd giet u het schoonmaak azijn erbij. Schrik niet de combinatie van soda en azijn kan behoorlijk gaan schuimen.

Gebruik cola

Heeft u geen alternatieven middelen voor handen maar wel een cola in huis? Ook cola kan uw gootsteen ontstoppen. Zorg ervoor dat de cola op kamertemperatuur is en giet het vervolgens in de gootsteen. Laat de cola een tijdje in werken en spel er volgens kokend heet water achteraan.

Lees ook
dweilen

Losmaken van zwanenhals

Wanneer de verstopping door bovenstaande trucjes niet oplost zult u andere stappen moeten nemen. In de zwanenhals of sifon zitten vaak verstoppingen. In de kromming van de buis kunnen veel resten ophopen waardoor deze verstopt raakt.

Wanneer de gootsteen verstopt blijft zit de verstopping nog dieper en wordt het helaas tijd om een expert in te schakelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top