Now Reading
Tips om uw ramen te wassen

Tips om uw ramen te wassen

Ramen wassen

Bij het voorjaar denkt iedereen aan warmer weer, lente schoonmaak, tuinieren en het wassen van de ramen. Vieze ramen vallen het meeste op wanneer de lente zon er goed door heen schijnt. Tijd om de ramen eens goed onder handen te nemen maar natuurlijk het liefst zonder strepen of vegen. Graag geef ik een aantal tips voor het wassen van uw ramen.

Voorbereiding en spullen klaar zetten

Of u nu grote ramen heeft of klein het is altijd handig om een klein keukentrapje in de buurt te zetten. Niets is zo vervelend dan te willen beginnen met ramen wassen en u de helft van de spullen nog moet pakken. Een emmer met warm water, spons, een goede trekker en doek om om uw kozijnen en vensterbank af te drogen. Binnen is het soms ook goed om een dweil klaar te leggen, u wilt natuurlijk na het ramen wassen geen vlekken op de vloer.

Van binnen naar buiten ramen wassen

Begin met wassen van de ramen aan de binnenkant. Over het algemeen zijn de ramen aan de binnenkant het minst vies. Maak de spons goed nat en maak hiermee het hele raam goed schoon. Vlekken bij het aanrecht goed aanpakken en flink overeen wrijven. Wanneer u het hele raam goed hebt nat en schoon heeft gemaakt kunt u beginnen met het schoon trekken. Maak vloeiende bewegingen van links naar rechts en maak uw trekker elke keer droog. Zorg dat u het hele raam goed mee pakt zodat er geen strepen ontstaan. Veeg na het ramen wassen de kozijnen droog met een droge en schone doek. Wanneer u de binnenkant klaar hebt kunt u een nieuw emmertje met warm water vullen en beginnen aan de buiten ramen. Mocht er aan de buitenkant veel zand, vogelpoep of andere viezigheden op de ramen zitten dan doet u er goed aan de ramen eerst af te spoelen met een tuinslang, dit voorkomt strepen of krassen op het raam. Let bij het trekken van de ramen aan de buitenkant goed op of u alles heeft gehad. Doordat de binnenkant al schoon is zouden ze weer perfect schoon moeten zijn.

See Also
dweilen

Op internet zijn er heel veel tips te vinden voor streep loze ramen. Groene zeep, een halve ui, azijn of krantenpapier zijn veel voorkomende tips om in uw schoonmaak water te doen. Door goed te werk te gaan met een kwalitatief goede trekker heeft u helemaal geen schoonmaakmiddeltje nodig in uw water. Oefening baart kunst dus geef niet op bij de eerste streep die u ziet.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top