Now Reading
Nieuwe hortensia voor balkon en terras

Nieuwe hortensia voor balkon en terras

Hortensia

Magical Jewel: compact, kleurspektakel en oersterk

Terras- en balkonliefhebbers opgelet! Hortensiakwekers introduceren de spectaculaire Magical Jewel. De plant blijft lekker compact zodat hij buitengewoon geschikt is voor toepassing in potten. Deze roze of blauwe hortensia (Hydrangea) verandert tijdens de bloeiperiode van 6 maanden 3 keer van kleur. De plant vraagt geen groene vingers en is vanaf april 2021 verkrijgbaar.

Opvallend

Magical Jewel is de nieuwste parel binnen de Magical Hydrangea-collectie. Elk bloemscherm bestaat uit vele magische mini-bloemetjes met unieke kleuropbouw. Ze zijn eerst groen en krijgen steeds meer een roze of blauwe kleur in de zomer. De plant bloeit rijk en heeft een volle opbouw. Hoewel de bloemen delicaat ogen zijn ze zijn oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en blijven mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen zal de plant ook niet gaan hangen tijdens hevige regenbuien. Dat de plant maximaal 50 cm hoog wordt, maakt ‘m ideaal voor op het balkon en terras. Je kunt de Magical Jewel uiteraard ook een plekje in de tuin geven.

Kleurenspel

Magical hortensia’s kunnen zowel op een zonnige als een schaduwrijke locatie staan. Extra opvallend is dat tijdens de bloeiperiode de bloemen 3 keer van kleur verandert. Hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Wat begint als een groen-roze Magical Jewel eindigt in het najaar in romantische tinten als donkerrood of vergrijsd groen. Dat gaat overigens niet per dag, maar heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer (tot aan de eerste nachtvorst). Op het plantenetiket zie je de verschillende bloemkleuren.

Verzorging

Hortensia’s houden van voldoende vocht, dus geef zeker in periodes van droogte regelmatig water bij de wortelkluit (niet op de bloemen of het blad). Tijdens de zomermaanden af en toe verwennen met plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei. Magical-hortensia’s zijn vorstbestendig en de uitgebloeide bloemen zijn in de wintermaanden ook nog decoratief. Bij het begin van een nieuw tuinseizoen (maart) knip je de oude bloemen weg. Dat doe je net onder het bloemscherm en voor de rest hoef je de Magical hortensia’s niet te snoeien.

Interieur

Er zijn ook Magical kamerhortensia’s. Net als de tuinhortensia’s veranderen deze tijdens de bloeiperiode van kleur. De bloei in huis duurt wel 6 maanden en daarom geven de kwekers een 150 dagen-bloeigarantie op de planten.

Magical kamerhortensia’s (14 cm) zijn verkrijgbaar vanaf € 16,99 en tuinhortensia’s vanaf € 24,99 via magical hydrangea en bij tuincentra. De nieuwe Magical Jewel is verkrijgbaar vanaf € 24,99.

Fotocredit: Magical Hydrangea

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top