Now Reading
Tips om ouderen in je omgeving te helpen tijdens de coronacrisis

Tips om ouderen in je omgeving te helpen tijdens de coronacrisis

In de volksmond behoor jij misschien inmiddels zelf ook al tot de oudere generatie. Echter, er zijn nog veel meer mensen die een stuk ouder zijn. Jij bent voor het grote deel gewoon nog mobiel. Kan doen wat je wil. Maar er zijn senioren die minder veel geluk hebben. En dat is met name tijdens deze coronacrisis verschrikkelijk. Ze vereenzamen, weten niet meer wat ze moeten doen en hebben geen idee hoe ze deze tijd goed door kunnen komen.

Wellicht zit jij in een lastig parket. Misschien ben je al met pensioen, maar voel je je verder nog goed. Dan is het een beetje vreemd om maar in huis te blijven zitten en af te wachten. Daarom kan het heel goed zo zijn dat je de noodzaak voelt om iets voor deze oudere en meest kwetsbare groep te doen. Maar dan komt natuurlijk die ene vraag: wat kán je doen? Daarom hier enkele tips om ouderen in je omgeving te helpen tijdens de huidige coronacrisis.

Doe kleine werkzaamheden in en om het huis

Wanneer je zelf nog goed mobiel bent, dan is het misschien een leuk idee om aan jouw oudere buurvrouw of buurman te vragen of je enkele klusjes in en om het huis kan doen. Met gepaste afstand moet dit mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de trap met s2u nova satin. Even een bezem door de tuin halen of simpelweg een keertje extra schoonmaken. Dit geeft het huis direct een geheel andere uitstraling. Hard nodig, zeker nu hij of zij hier nóg meer tijd dan anders in doorbrengt. Dan is het wel zo prettig als het huis aan kant is en hier goed gebruik van kan worden gemaakt.

Kook een extra portie

Veel ouderen vinden het lastig om minder te koken. Hierdoor staat er iedere avond enorm veel eten op tafel, maar gaat er vaak maar weinig van op. Hierdoor kiezen sommigen er dan ook maar voor om niet meer warm te koken. Wat heeft het voor zin om warm te koken als je slechts alleen bent? Hier kun jij natuurlijk handig gebruik van maken. Wellicht kook jij ook altijd teveel of vind je het geen probleem om eens wat extra aardappelen, rijst of pasta in de pan te gooien. Kook daarom gerust eens een extra portie en breng dit langs. Zo help je hem of haar enorm en het geeft ook nog eens een goed gevoel.

See Also
Genieten in Giethoorn - 3 SUPER uitjes

Stuur een kaartje

De jongere generatie blijft wel in contact met elkaar door online te communiceren. Voor de zeer oudere generatie is dit vaak lastig. Zij hebben geen weet van social media en vinden het vaak zelfs lastig om te telefoneren. Daarom is het goed om ook eens van de wat ouderwetse communicatiemiddelen gebruik te maken. Je kunt de meeste ouderen al enorm van dienst zijn door simpelweg een lief kaartje te sturen. Een lieve boodschap en iets tastbaars wat ze bijvoorbeeld op de schoorsteenmantel kunnen zetten. Dat levert gegarandeerd een glimlach op. Een goed gevoel, omdat iemand simpelweg aan ze denkt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top