Now Reading
Uw digitale foto’s ordenen en bewaren

Uw digitale foto’s ordenen en bewaren

foto's ordenen

Met een smartphone maken we (ongemerkt) veel foto’s. Wanneer u net die ene leuke foto zoekt kan het moeilijk zijn deze terug te vinden. Niet alleen met onze smartphone maar ook met een digitale camera of spiegelreflexcamera schieten we vele plaatjes. U kunt uw foto’s overzetten op uw computer maar hoe kunt u de bestanden netjes ordenen en bewaren? Ik geef u enkele tips.

Dubbele en onscherpe foto’s verwijderen

Wanneer u iets aan het fotograferen bent schiet u al heel snel meerdere foto’s van hetzelfde onderwerp. 10 foto’s van dezelfde paardenbloem is misschien wat overdreven. Probeer direct op uw smartphone of camera de onscherpe foto’s te verwijderen. Met onscherpe foto’s doet u niets dus u kunt ze net zo goed gelijk weg gooien. Kies vervolgens de foto van de paardenbloem uit die u het mooist vindt en laat deze op uw apparaat staan. Door direct na het fotograferen al foto’s te ordenen bespaard u een hoop tijd wanneer u ze op de PC of harde schijf gaat zetten. Bent u op vakantie dan is het ook goed om eind van de dag al even een eerste scan door de foto’s te maken. Twijfelt u of een foto scherp of onscherp is? Bekijk hem dan voor het verwijderen eerst op de PC, hierop kunt u vaak net iets meer zien.

Namen, mapjes en jaartallen

De foto’s van uw smartphone of camera kunt u bewaren op uw PC, laptop, cloud of externe harde schijf. Probeer duidelijke mapjes aan te maken waar u de foto’s wilt opslaan. Voor de smartphone kunt u werken met jaartallen en deze dan weer onderverdelen en in de verschillende maanden. Vakanties kunt u opslaan onder de vakantieplaats of land met daarbij het jaartal. Probeer een systeem te vinden zodat over 5 jaar ook nog weet wat er in bepaalde mappen staat.

See Also
kinderen en kleinkinderen

Foto’s ordenen op vaste plekken

Zet alle foto’s op dezelfde PC, harde schijf of cloud zodat de bestanden bij elkaar staan. Wed niet op 1 paard en maak altijd een back-up van uw bestanden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top