Now Reading
Tips om in 2022 geld te sparen

Tips om in 2022 geld te sparen

sparen

Breng uw financiën in 2022 op orde en ga sparen. Misschien heeft u al jaren gespaard of wilt u juist een mooi nieuw doel voor uw spaargeld. Het is nooit te laat om te starten met sparen. Met deze tips gaat het u ook lukken om in 2022 uw spaarrekening aan te vullen.

Bepaal een realistisch doel

Uw huis verbouwen, een vakantie, een nieuwe televisie of een diner in een sterren restaurant? Bepaal uw eigen doel voor uw gespaarde geld. Met een doel wordt sparen makkelijker en leuker. Maak voor u zelf een realistisch doel. Een doel moet haalbaar zijn en het moet u voldoening geven bij het behalen van het doel.

Hoeveel gaat u sparen en wanneer gaat u beginnen?

Net als bij goede voornemens op 1 januari kunt u het beste een startdatum kiezen om te gaan sparen voor uw doel. Nemen om uw inkomsten en uitgaven goed door en bepaal aan de hand daarvan wat u in de maand op zij kunt zetten voor uw doel. Zet op een vaste dag in de maand een bedrag over naar uw spaarrekening. Bij veel banken is het ook mogelijk om automatisch te sparen. Op een bepaalde dag in de maand wordt dan geld overgemaakt naar uw spaarrekening of spaarpotje. U kunt bij een spaarpotje goed de voorgang zien van uw gespaarde bedrag.

Extra sparen door extra besparen

Sparen kan verslavend zijn. Door kritisch te kijken naar uw uitgaven kunt u soms extra geld besparen en dus extra geld op zij zetten. Kunt u beter 1x per week boodschappen doen of ze laten bezorgen om impuls aankopen te voorkomen? Zijn er lang lopende abonnementen die eigenlijk niet meer nodig zijn of kunt u het abonnement van de krant delen met uw buren? Verkoop spullen die u niet meer gebruikt via marktplaats en zet al het extra geld op zij voor uw doel.

Bij het behalen van uw spaardoel mag u het geld uitgeven. U bent vaak extra trots omdat u het zelf bij elkaar heeft gespaard. Nog wat geld over? Neem uw kinderen en/of kleinkinderen mee voor een dagje uit of schenk een bedrag aan het goede doel. Is het sparen u gemakkelijk af gegaan? Dan kunt u weer een nieuw uitdagender spaardoel bedenken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top