Now Reading
Bent u nog niet zo goed in sparen?

Bent u nog niet zo goed in sparen?

Sparen

Staat er iets op uw lijstje wat u heel graag zou willen maar het geld er nog niet voor heeft? Of heeft u maar een kleine bedrag te besteden en wilt u hier wat van sparen voor onverwachte uitgave? Iedereen zou wel meer geld op zijn spaar rekening willen maar welke tips kunnen u hierbij nou helpen?

Breng alles inzicht

Voordat u begint met sparen is het ook belangrijk om te weten wat u uitgeeft. Wat betaald u voor huur of hypotheek en wat besteed u elke maand aan uw boodschappen. Breng dit allemaal inzicht zodat u ook weet wat er elke maand over blijft. Moet er volgens het schema geld overblijven maar lukt dit niet? Check dan waar dit vandaan komt, wellicht geeft u toch meer uit aan de boodschappen of wellicht wel aan kleding of schoenen.

Bespaar op kleine bedragen

Er zijn veel kleine dingen die elke maand toch een hoop geld scheelt. Gaat u elke ochtend voor het werk ergens koffie halen of vergeet u geregeld uw lunch waardoor u al snel wat lekkers haalt in de supermarkt of kantine? Het kan elke keer maar om een bedrag van €2,- gaan maar bij elkaar kan dit misschien wel €15,- per maand verschil geven. Dit had u dus ook op de spaarrekening kunnen zetten.

Automatisch sparen

Bij de meeste banken is er ook een optie om automatisch te sparen. Zo kunt u elke keer maand een gewenst bedrag overmaken zonder hiernaar om te kijken. Het beste is om dit te doen net nadat u loon, pensioen of een ander bedrag ontvangt. Aan het einde van de maand zult u merken dat u iets zuiniger bent en het uiteindelijk niet eens meer merkt.

Extra tips:

  • Doe kleingeld in een spaarpot
  • Ga eens lopen of met de fiets i.p.v. de auto
  • Verkoop overbodige spullen

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top