Now Reading
Sparen kan op verschillende manieren

Sparen kan op verschillende manieren

Voor sommige kan sparen erg moeilijk zijn. De 1 legt nou eenmaal makkelijker geld opzij dan een ander. Er zijn echter verschillende manieren om te sparen. Welke vorm past het best bij u en waarmee kunt u uw spaardoel behalen? 

Vrij opneembare spaarrekening

Het is makkelijk om een spaarrekening te openen waar u altijd bij kunt. Als plots uw auto kapot is of als uw wensen veranderen is het altijd op te nemen. U kunt er altijd bij en het is dus een erg flexibele vorm van sparen. U moet wel goed kunnen sparen om deze rekening te openen, het is natuurlijk verleidelijk om al eerder iets van de rekening af te halen.

Spaardeposito

Wanneer u een doel heeft om voor te sparen is het verstandig om een spaardeposito te openen. U spreekt een tijd af voor hoe lang u dit zou willen en u spreekt een spaardoel af. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een verbouwing of wilt u extra geld aan de kant leggen voor uw pensioen. Het is niet mogelijk om tussentijds toch geld op te nemen. Mocht u dit wel willen kan het zijn dat er een boete in rekening gebracht wordt. De kans om tussentijds op te nemen is dus een stuk minder verleidelijk.

Groen of duurzaam sparen

We spreken van groen of duurzaam sparen als u uw spaargeld gebruikt om te investeren in duurzame of milieubesparende projecten. Dit kan bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen zijn of het huis laten isoleren. U legt hier eerst al uw spaargeld in maar langzaam verdient u dit allemaal terug. Dit kan dus op de lange termijn een goede manier van sparen zijn. Het geld is van uw rekening dus u kunt er niet zomaar aan komen. Mocht u een spaardoel hebben dan moet u dit wel verder vooruit leggen omdat u dit niet zomaar terug verdiend heeft.

Spaartips

  • Leg uw spaardoel vast! U kunt lastig sparen als u niet weet waarvoor u spaart. Wilt u een lange reis maken naar een unieke bestemming, bent u van plan om te gaan verhuizen of ga vervroegd met pensioen
  • Bereken hoeveel u per maand bespaart. U kunt natuurlijk een tijd vaststellen voor wanneer u dit bedrag bij elkaar wilt hebben. Het is wel belangrijk dat dit haalbaar is dus bereken vooraf ook hoeveel u nou per maand kunt sparen.
  • Stel automatisch sparen in. Als u loon gekregen heeft kunt u standaard instellen om bijvoorbeeld €100 op de spaarrekening te zetten. Het staat al op de spaarrekening voordat u het doorheeft.

Ga aan de slag en wie weet heeft u snel uw doel behaald.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top