Now Reading
Hoe kunt u eerder met pensioen?

Hoe kunt u eerder met pensioen?

De meest mensen dromen er van om eerder met pensioen te gaan. U hoeft dan niet door te werken tot uw 68e maar u kunt dan eerder genieten van uw pensioen. Hoe gaat dit allemaal in zijn werk en wat moet u weten over een vervroegd pensioen. Er zijn verschillende mogelijkheden en opties die u af kunt wegen.

Sparen voor uw pensioen

Eerder met pensioen gaan is niet alleen weg gelegd voor rijke mensen. Door te sparen zou u een paar jaar eerder met pensioen kunnen. Heeft u een hypotheek die bijna is afgelost of heeft u uw hypotheek al afgelost? U zult dan ineens veel meer geld overhouden, dit geld zou u dus kunnen gaan sparen. Waar u normaal €1000 uitgeeft aan de hypotheek kunt u dit op een afgesloten spaarrekening zetten. U kunt berekenen hoeveel geld u per maand nodig heeft en u kunt voor u zelf een doel stellen wanneer u met pensioen zou willen. Zo kunt u precies zien hoeveel u moet sparen. Door het op een afgesloten rekening te zetten kunt u er niet meer bij komen tot dat het vroegtijdige pensioen in gaat.

Deels met Pensioen

Wilt u niet helemaal met pensioen gaan dan kunt u ook deels vroegtijdig met pensioen. Als u normaal 40 uur per week werkt zult u zich snel vervelen wanneer u zo veel vrije tijd heeft. In plaats van 40 uur kunt u bijvoorbeeld ook eerst een aantal jaar 20 uur per week werken. Zo heeft u al veel meer vrije tijd en zult u zich niet vervelen doordat u af en toe nog kunt werken. Heeft u al wat spaargeld aan de kant staan dan kunt u het overige hier mee invullen. U kunt ook eerst wat sparen voordat u besluit minder te gaan werken. U maakt de overstap naar het pensioen wat geleidelijker en u kunt hier makkelijker aan wennen.

Besparen op uw vaste lasten

Vindt u het lastig om te sparen of houd u te weinig geld over om te sparen? Door op kleine dingen te besparen kunt u ook sparen om eerder met pensioen te gaan. Er zijn verschillende dingen waar u op kunt besparen

  • Stap over van zorgverzekeraar
  • Kies voor een verhoogd eigen risico (als u dit bijna nooit gebruikt)
  • Investeer in besparing door zonnepanelen
  • Bespaar op boodschappen (kies bijvoorbeeld niet voor een duur A merk)

Het geld dat u met deze kleine dingen bespaard kunt u automatisch storten op een spaarrekening. Dit bedrag zult u eigenlijk niet missen maar kan dus wel zorgen voor een vervroegd pensioen.

Lager pensioen

Wat de meeste mensen vergeten is dat u een lager pensioen zult krijgen. Doordat u namelijk eerder stopt met werken zult u ook dat stukje pensioen mislopen. U moet dus niet alleen sparen om vroegtijdig met pensioen te gaan maar ook een klein stukje om uw pensioen mee aan te vullen.

Nu u meer weet over het sparen voor een vroegtijdig pensioen kunt u zelf de juiste stappen zetten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top