Now Reading
Naaien is een kunst

Naaien is een kunst

Waar vroeger de meeste mensen naailes hadden op school bestaat dat tegenwoordig echt niet meer. Alles is gewoon in de winkel te koop dus waarom zouden mensen daar aan beginnen? De voldoening die het geeft en de complimentjes die u krijgt over de kleding maakt het helemaal waard.

Waar is het nou eigenlijk handig voor?

Als u kunt naaien zijn er veel voordelen die het met zich mee brengt. Heeft u online iets gekocht en past het niet helemaal goed? U kunt het makkelijk aan passen. U kunt het uiteraard ook terug sturen maar wilt u het heel graag hebben is het met een kleine aanpassing zo uw maat. Zit er ergens een gat in? Geen probleem met een naaimachine is het mooi weggewerkt en kunt u dat ene kledingstuk nog langer blijven dragen. Als u graag een mooie rok wilt maar dan net anders dan hoe het in de winkels hangt of met een gaaf printje kunt u het gewoon zelf maken. Met de juiste patronen en een mooie stof kunt u het waarschijnlijk ook nog eens voor een betere prijs maken.

Naald en draad

Het begint eigenlijk altijd met naald en draad. U kunt misschien beginnen met het naaien met de hand. Zo krijgt u gevoel voor de verschillende stoffen en krijgt u een beetje door hoe het moet en hoe het werkt aan de binnenkant van een naaimachine.

Kies voor de juiste steek

Nu lijkt het allemaal heel simpel maar er staan zo veel opties op een naaimachine. Er staan vaak een stuk of 20 steken op maar vaak gaat het nog een stuk verder. Deze informatie is dan vaak terug te vinden in de handleiding. Als de stof wat stijver is kiest u vaak voor een standaard rechte steek. Als u een hele rekbare stof heeft gaat dit niet werken omdat de draad niet zal rekken. U zou dan het beste een zigzag steek kunnen gebruiken zodat de draad wat ruimte heeft om mee te rekken.

De naaimachine

Nu zal het in het begin misschien wat spannend zijn als u achter de naaimachine gaat zitten. Het beste is om er een oefen lapje bij te houden en daar wat dingen op te proberen. Zo komt u er ook een beetje achter hoe de naaimachine werkt en wat de optie’s zijn. Het beste is om het niet allemaal zelf uit te vinden anders kan het zijn dat de naaimachine niet goed werkt. Als iemand u uit kan leggen hoe het werkt zal de machine langer mee gaan en weet u hoe alles gaat.

Ga zelf aan de slag en wie weet maakt u binnenkort uw eigen creaties.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top