Now Reading
Welke zonnebrand kunt u het beste gebruiken?

Welke zonnebrand kunt u het beste gebruiken?

zonnebrand

Het zonnetje laat zich de komende maanden steeds meer zien. Nu we uit de winterperiode komen is onze huid nog geen zon gewend en zal het snel verbranden. Uw huid verbanden is niet gezond dus wordt het weer smeren met de zonnebrand. Welke zonnebrand kunt u beste gebruiken voor uw huid?

Kies de juiste factor zonnebrand

Welke SPF zonnebrand u nodig heeft is afhankelijk van uw huidtype. SPF staat voor Sun Protection Factor. Niet alleen in de zomermaanden maar ook in het voorjaar kan u met 10 minuten in de zon uw huid al verbranden. Zorg ervoor dat u altijd een zonnebrand bij u heeft om tijdig te kunnen smeren. Zonnebrand is er in verschillende factoren. Om huidkanker te voorkomen wordt aangeraden om met een minimale factor van 30 uw huid in te smeren. Iemand met veel pigment in de huid zal minder snel verbranden dan iemand met een zeer lichte huid. Voor mensen met een lichte huid is een hogere factor, bijvoorbeeld 50 aan te raden. Smeer royaal en herhaal elke 2 uur. Indien er op uw zonnebrand staat dat deze waterresistant is, wordt er als nog aangeraden na een zwembeurt opnieuw bij te smeren.

Lichaam en gezicht?

Zonnebrand kan vettig aanvoelen. Zeker wanneer u een dikke laag op uw gezicht smeert kan dit plakkerig zijn en huidirritatie geven. In veel winkels kunt u ook speciale zonnebrand voor u gezicht kopen, deze is vaak minder vet en voelt daarom in het gezicht prettiger aan. Naast speciale zonnebrand bestaan er ook steeds mee dagcrèmes met een ingebouwde SPF. In de zomer is het verstandig om uw gezicht dagelijks in te smeren met een dagcrème met SPF. Huidkanker komt in Nederland steeds vaker voor dus weer een bezoekje aan de arts voor door u huid goed te verzorgen in de zonnige zomermaanden.

See Also
Wat zijn de voordelen van aftersun

Op stad met kinderen en kleinkinderen

Een dagje naar het park, een bezoekje aan het strand zeker op mooie dagen wordt smeren snel vergeten. Kleine kinderen hebben een gevoelig huidje en verbranden snel. Een zonnebrand met factor 50 is voor jonge kinderen de beste optie. Bij veel winkels kunt u zo geheten mini’s krijgen. Mini’s zijn ideaal en nemen weinig ruimte in. Wees er op tijd bij en smeer op tijd.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top