Now Reading
Hoe kunt u uw reuk verbeteren?

Hoe kunt u uw reuk verbeteren?

reuk

Misschien heeft u altijd al een slechte reuk gehad of heeft u na corona de geur nog niet terug gekregen? Er zijn tips om uw reuk te verbeteren, heeft u dit al geprobeerd? Dit kan een hoop verschil maken en u zult een stuk beter kunnen ruiken.

Reuktraining

Het lijkt vreemd om reuktraining te doen als u niets ruikt. Toch kan dit na langere tijd dit veel positief effect hebben. Zo is er onderzoek gedaan naar het effect van reuktraining waarbij ze een testperiode van 12 weken hadden. Daarbij heeft 30% van de patiënten verbetering gezien in hun reukvermogen.

Hoe doet u een reuktraining

Om resultaat te bereiken moet u deze training 24 weken volhouden. Wellicht heeft u in minder weken ook al resultaat maar als u dit langer volhoud dan kan het alleen maar beter worden. Een reuktraining doet u eigen lijk door etherische oliën in huis te halen. De geuren die ze aanraden is roos, citroen, eucalyptus en kruidnagel maar uiteraard kunnen ook andere geuren helpen. Het beste is om twee keer per dag aan deze oliën te ruiken via de volgende stappen:

See Also
brandend maagzuur

  • Pak een van de etherische oliën
  • Houdt dit ongeveer 3 cm van uw neus
  • Ontspan en haal diep adem en doe dit ongeveer 5 keer ( haal niet te snel adem dan wordt de geur niet goed opgenomen)
  • Wacht een aantal minuten en begin dan aan de volgende geur
  • Herhaal dit proces bij alle geuren

U moet dit dus wel een tijdje vol houden en het is belangrijk om dit welke dag 2 maal te doen. Sla dus geen dag over om het beste resultaat te krijgen en u zult merken dat u wat reuk terug krijgt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top