Now Reading
Hoe krijgt u een vieze geur uit jassen

Hoe krijgt u een vieze geur uit jassen

Geur

Niet elke jas kan zomaar in de wasmachine gegooid worden. De voering kan dan helemaal verschuiven en wat u overhoudt is een onbruikbare jas. Dit is natuurlijk heel zonde wanneer de jas verder nog erg goed is. Het kan na een tijdje wel gebeuren dat de jas niet zo lekker meer ruikt en er een vreemde geur in komt. Hoe kunt u deze lucht er uit krijgen zonder deze in de wasmachine te doen?

Luchten

Wat veel nare luchtjes weg kan halen is om de jas te luchten. Na een intensieve wandeling of fietstocht waarbij u wat gezweet heeft zullen deze luchtjes snel naar boven komen wanneer u deze binnen tussen de rest van de jassen op hangt. Af en toe de jas buiten hangen waar de wind er door heen kan waaien kan erg goed zijn. De vochtigheid gaat er uit en de luchtjes zullen verdwijnen.

Azijn en soda

Wat geurtjes ook goed kan verwijderen is azijn. Dit heeft namelijk een neutraliserende werking waardoor de vieze geurtjes verdwijnen. Pak een bak met 1 deel azijn en 5 delen water en laat hier de jas in weken als de jas ook vies is dan kunt u hier soda aan toevoegen en gaat dan wat bruisen waardoor ook vlekken er uit gaan. Laat de jas vervolgens drogen en de jas ruikt weer fris.

See Also
Zilvervisjes

Frisse geur van sinaasappel

Nu heeft u geen hele sinaasappel nodig om de jas lekker te laten ruiken alleen de schil. Door een sinaasappel te raspen en met 2 liter water aan de kook te brengen komt de heerlijke geur vrij. Laat het water even afkoelen en doe vervolgens de jas er in weken. Daarna simpel weg laten drogen en de jas zal weer heerlijk ruiken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top