Now Reading
Vuil in je oren of toch een hoorapparaat nodig? Test het bij een audicien!

Vuil in je oren of toch een hoorapparaat nodig? Test het bij een audicien!

Vuil in je oren of toch een hoorapparaat nodig? Test het bij een audicien!

Vuil in je oren of toch een hoorapparaat nodig? Test het bij een audicien!

Dat je gehoor minder wordt naarmate je ouder wordt is heel normaal. Als je het gevoel hebt dat het echter wel erg hard achteruit gaat en minder wordt is dat heel vervelend. Het kan natuurlijk zijn dat je vuil in je oren hebt maar ook serieuzere gehoorproblemen behoren tot de mogelijkheden. Hieronder gaan we kijken welke tekenen wijzen op serieuze problemen, wanneer je een hoorapparaat nodig hebt en hoe je dat laat testen bij een audicien.

Wanneer heb je een hoorapparaat nodig?

Het is vrij lastig zelf te bepalen of je wel of niet een hoortoestel nodig hebt. Het gehoorverlies gaat namelijk heel geleidelijk en daardoor valt het niet zo op. Er zijn echter wel tekenen waaruit je kunt opmaken dat er gehoorverlies optreed. Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende signalen op een rijtje gezet.

  • Mensen zeggen dat je radio en tv veel te hard staat
  • Je denkt vaak dat mensen zacht praten
  • Je kunt gesprekken niet zo goed meer volgen
  • Je hoort hoge tonen steeds slechter
  • Je begint zelf te vermoeden dat je slechter hoort

Als je meerdere van deze zaken herkend is de kans aanwezig dat je gehoor niet meer zo goed is. Je kunt hiervoor een online hoortest doen om te kijken wat daar uitkomt. Mocht daaruit blijken dat er een probleem is of denk je zelf dat je gehoor niet meer goed genoeg is, dan kun je een afspraak maken met een audicien.

Wat doet een hoortoestel precies?

Wat doet een hoortoestel precies

Een hoortoestel, of hoorapparaat, is simpelweg een apparaat dat de geluiden harder maakt. Daardoor kun je beter horen. Door slimme techniek zul je het ene geluid ook beter horen dan de andere. Nadeel is wel dat je in grotere groep niet goed zult kunnen horen. Wanneer je gehoorverlies hebt van 35 decibel of meer kan een hoortoestel nuttig zijn. Ook de reden van je gehoorverlies speelt een rol of een hoortoestel wel of geen nut heeft. Als ouderdom de oorzaak is kan een hoortoestel wel helpen. Ook dit kan bij een hoortest vaak vrij eenvoudig worden achterhaald.

See Also
tandenborstel

Hoe kun je jouw gehoor laten testen?

Je kunt je gehoor laten testen bij een audicien. Wanneer je ouder bent dan 67 heb je hiervoor geen verwijzing nodig. Jongere mensen hebben in de meeste gevallen wel een verwijzing van de huisarts of kno-arts nodig.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top