Now Reading
Waarom kiezen voor een echte of neppe kerstboom?

Waarom kiezen voor een echte of neppe kerstboom?

Zet u elk jaar weer de kerstboom op? Het is altijd erg gezellig met de lichtjes en mooi ballen die u er aan kunt hangen. Sommige hebben elk jaar een echte kerstboom terwijl u hem makkelijk op zolder op kunt bergen? Wat zijn nou eigenlijk de voor en na delen van een echte of kunst kersboom? Ik heb alles voor u op een rij gezet zodat u kunt kiezen voor een boom die bij u past.

Waarom kiezen voor een echte kerstboom?

Voor sommige mensen gaat niets boven een echter kerstboom en dit heeft ook wel iets. De boom ziet er natuurlijk en mooi uit en voor de meeste mensen geeft de geur van een echte boom iets bijzonders. U doet er verstandig aan om voor een boom te kiezen met kluit. Deze blijft een stuk langer mooi en de naalden zullen niet zo snel van de boom af gaan. Is de boom nog mooi na de kerst dan kunt u deze ook prima ergens in de grond zetten voor volgend jaar!

Tips voor een eigen kerstboom

  • Schud de boom eerst goed uit buiten. Alle dode en losse naalden zullen er dan afgaan waardoor u het binnen een stuk schoner kunt houden.
  • Zet de boom niet in de buurt van de verwarming of andere warmte bron. Hierdoor zullen de naalden sneller er uit vallen en heeft u sneller een koude boom.
  • Geef de boom regelmatig water. Ja ook een kerstboom heeft water nodig om langer mooi te blijven. Bij de kerstboom zonder kluit zit er vaak een speciaal bakje bij waardoor de stam een klein beetje in het water staat. De kerstboom met kluit heeft ook veel water nodig dus controleer dit geregeld.

Het gemak van een kunstkerstboom

Een kunstkerstboom is voor veel mensen een gemak. U kunt deze makkelijk in klappen en opbergen en vaak is het ook mogelijk om de lampjes er nog in te laten zitten. Zo scheelt het voor de volgende keer weer om alle lampjes goed weg te werken. Voor mensen met kinderen of huisdieren wordt de kunstkerstboom ook vaker gekozen. De geur van een echte boom zal de huisdieren erg aantrekken maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze in de boom gaan zitten. Voor mensen met allergie├źn hebben kan dit ook een goede keuze zijn, zo kunt u nog steeds genieten van de gezelligheid in huis.

Breng de gezelligheid in huis door een kerstboom echt of nep!

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top