Now Reading
Welke kleding kunt u het beste dragen bij warm weer

Welke kleding kunt u het beste dragen bij warm weer

kleding bij warm weer

Veel mensen houden van de lekkere warme zomerdagen. Lekker naar het strand of genieten in de achtertuin. Het is natuurlijk ook heerlijk, maar soms is het wel lastig om de juist outfit te kiezen wanneer het warm is. Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om te kijken welke kleding u bij warm weer kunt dragen.

Katoenen kleding

Wanneer het warm weer is dan is de stof van uw kleding heel belangrijk. U kunt kiezen voor synthetische stoffen, maar deze zijn vaak wat minder ademend en kunnen zelfs bij niet al te warm weer als warm en klam aanvoelen. Een betere keus is dan een kledingstuk van katoen. Deze stof neemt namelijk geen hitte of warmte op en het zorgt er ook voor dat nattigheid en zweet snel worden afgevoerd. Er is dan een kleinere kans op zweetplekken in uw top. Wanneer deze er wel zijn dan drogen ze ook snel weer op.

Kleding met een printje

Wanneer het echt warm en zelfs heet weer is dan is het bijna niet te voorkomen dat er zweetplekken ontstaan in uw kleding. Vooral de plekken onder de oksels en op de rug zijn hier gevoelig voor. Uw kunt er dan wel voor kiezen om kleding met een patroon of printje te dragen. Belangrijk is wel dat dit patroon dan doorloopt op het shirt. Zo vallen plekken onder uw armen en op uw rug minder goed op. U zult u dan toch prettiger voelen ondanks dat u gezweet heeft.

Zorg wel dat u naast de juiste kleding dan ook een busje deodorant meeneemt dan kunt u zich altijd nog een beetje opfrissen.

Wat lossere shirts

Bij warm weer is het ook goed om niet al te strakke kleding te dragen. Wanneer u nauw sluitende kleding aanheeft dan is de kans dat er een briesje langs uw lichaam gaat kleiner. Ook hebben zweetplekken grotere kans om in het shirt te trekken. Bij een losser shirt is het gevoel luchtiger en hoe luchtiger u zicht voelt hoe minder snel u gaat zweten.

Lichte kleuren

De stof is natuurlijk belangrijk, maar ook de kleur van uw kleding is van invloed. Donkere kleuren trekken meer warmte aan dan lichtere kleuren. Voor een warme zomerdag kunt u het beste kiezen voor een witte of lichte kleur. Het is niet voor niets dan in veel zuidelijke landen mensen in een witte of lichte auto rijden. Dit is omdat ze minder warmte aantrekken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top