Now Reading
Kiest u voor echt gras of kunstgras in uw tuin

Kiest u voor echt gras of kunstgras in uw tuin

Iedereen wil in zijn tuin mooi groen gras. De een heeft een groot grasveld, de ander een klein strookje. Gras is een aanwinst in iedere tuin maar kiest u nu voor echt gras of kunstgras? De voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen echt gras

Mensen met groene vingers zullen er bij zweren, in de tuin hoort echt gras. De geur van het gras geeft een bepaalde charme. Vochtdruppeltjes in de ochtend en de geur van vers gemaaid gras krijgt u alleen bij echt gras. Echt gras is ook een stuk zachter om op te spelen voor de kinderen en kleinkinderen.

Nadelen echt gras

Echt gras moet natuurlijk ook een beetje onderhouden worden. Op tijd en regelmatig maaien en mesten kan intensief zijn, zeker in de zomermaanden wanneer het gras hard groeit door de zon. Met het warme weer van tegenwoordig moet er veel gesproeid worden om het gras groen te houden. Niemand wil op zijn strakke gazonnetje een groene mat met een gele vlek. Echt gras heeft veel aandacht nodig en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Voordelen van kunstgras

Het gras is altijd egaal en groen. Onderhoud is bij kunstgras niet nodig. Mensen die last hebben van een gras allergie kunnen met kunstgras ook genieten van een groene tuin. Na het leggen ziet uw tuin er gelijk strak uit.

Nadelen kunstgras

Voor kinderen of kleinkinderen kan kustgras tijdens het spelen te hard zijn. Kunstgras kan in de volle zon erg heet worden, oppassen met bloten voeten dus. Kunstgras ziet eruit als kunstgras en kan daardoor minder mooi gevonden worden.

Wilt u zelf een afweging maken tussen kunst- en echt gras? Bepaal waar het gras moet komen en hoeveel onderhoudt u er aan wilt hebben. Een stukje gras staat in iedere tuin dus de keuze is aan u.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top