Now Reading
Waar moet u rekening mee houden als u of iemand in uw omgeving astma heeft?

Waar moet u rekening mee houden als u of iemand in uw omgeving astma heeft?

Het kunnen kleine dingen zijn waardoor iemand benauwd kan worden. Als u zelf geen astma heeft zult u hier geen last van hebben maar als u zicht hier van bewust bent kunt u iemand met astma beter begrijpen. Het is niets vervelender dan benauwd te zijn en wellicht eerder ergens weg te moeten gaan omdat u last heeft van uw astma.

Wat kunt u beter mijden bij astma

Waar de meeste mensen veel last van ervaren is wanneer er gerookt wordt. De een is hier natuurlijker gevoeliger voor als de ander maar zorg dat er niet in de buurt gerookt wordt of niet veel gerookt wordt. Soms kan alleen de geur in de kleding als een verschil geven. Het gebruik van parfum, aftershave of geparfumeerde deo kan zorgen voor veel benauwdheid. De benauwdheid kan bij extreme gevoeligheid ook optreden bij geurkaarsen of de warme vochtigheid na het douchen.

Informeer familie en vrienden

Het is natuurlijk goed om uw omgeving op de hoogte te houden. Gaat u langs bij iemand maar weet die gene niet dat u astma heeft? Wellicht is er dan gerookt in huis of heeft iemand veel parfum op. Als iedereen in uw omgeving weet dat u astma heeft kunnen ze hier rekening mee houden. Heeft u de ene dag hier meer last van als de andere? ook dan is het goed om vast een berichtje te sturen naar de gene waar u langs gaat dan kunnen ze hier extra voorzichtig mee zijn.

Sporten met astma

Het klinkt natuurlijk wat vreemd om te gaan sporten als u astma heeft. Toch is het erg belangrijk om een goede conditie te hebben en om uw longen in goede conditie te houden. Er zijn een aantal kleine dingen waardoor de conditie al kan verbeteren zoals een stukje fietsen, de trap nemen in plaats van de lift of ga rondom huis aan de slag. Wat tijdens het sporten ook kan helpen is het ademen door uw neus. Dit zorgt ervoor dat de lucht al iets warmer is als het bij uw longen terecht komt wat voor minder prikkels zal zorgen. Het is daarbij wellicht ook verstandiger om binnen te sporten, wanneer u buiten sport kunt u meer last van astma krijgen door het plotselinge temperatuur verschil.

See Also
Ontstoken oog

Er kan dus goed rekening gehouden worden met astma als u uw omgeving op hoogte stelt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top