Now Reading
Milieuvriendelijk toeren op een elektrische scooter

Milieuvriendelijk toeren op een elektrische scooter

Wilt u er graag op uit in de omgeving? Een scooter maakt vaak veel herrie en u kunt dan niet in alle stilte genieten van de omgeving en natuur. Een elektrische scooter is daarvoor de oplossing. Ze zijn milieuvriendelijk en zijn erg stil tijden het rijden.

Milieuvriendelijk

Bent u de laatste tijd bezig met het milieu en neemt u stappen om milieuvriendelijker te worden? Een Elektrische scooter is een goede optie om de auto voor een korte afstand te laten staan. Gaat u vaak met de auto boodschappen doen, of werkt u in de buurt maar gaat u vaker met de auto dan met de fiets? U kunt op de scooter een heerlijk stukje rijden u bent dan toch snel op uw bestemming. U kunt makkelijk met de scooter gaan in plaatst van met de auto en dit is dus een stuk milieuvriendelijker.

Waar moet u op letten?

 • Gel of Lithium accu?
  Er zit een groot verschil in deze twee accu’s. Het meeste wordt de gel accu gebruikt bij goedkopere modellen maar zijn ze vaak te upgraden naar een Lithium accu. Mocht u voor kwaliteit gaan kunt u het beste voor de Lithium accu kiezen. Deze gaat qua levensduur een stuk langer mee maar ook laden deze accu’s sneller op.
 • Starten
  Het starten bij een elektrische scooter is niet nodig. Als u het gaspedaal intrapt zult u gelijk gaan. Dit werkt dus anders dan bij een benzine scooter. U zult dan ook geen last hebben van startproblemen en u kunt vertrouwen op de scooter. Als u bij een stoplicht staat zult u ook geen stroom verbruiken.
 • Onderhoud
  In tegenstelling tot een verbrandingsmotor heeft een elektromotor bijna geen onderhoud nodig. Er zijn geen bewegende delen die gesmeerd moet worden of kunnen verslijten. Dit kan dus veel schelen in de kosten die kunnen ontstaan wanneer u veel met de scooter gereden heeft. Wat wel belangrijk is om af en toe de accu te laten controleren of deze nog wel goed zijn.
 • Actieradius
  De afstand die u op een elektrische scooter af kunt leggen is vaak kleiner dan die van een benzine scooter. Hierin zijn ook verschillende opties en kunt u de elektrische scooter ook krijgen met een grotere accu of een dubbele accu. Voor een standaard uitvoering zal de actieradius meestal tussen de 35 en 40 kilometer zitten. Wilt u een dubbele accu kan dit ongeveer 70 kilometer zijn. Het nadeel hiervan is dat een grote of een dubbelde accu aardig prijzig is. Er kan een flink bedrag bij komen maar dan kunt u wel een grotere afstand afleggen.
 • Oplaadtijd
  Houd er altijd rekening mee dat een elektrisch scooter de tijd nodig heeft om op te laden. Bij een gel accu kost het meestal tussen de 6 en 8 uur om volledig op te laden. Bij de Lithium accu zal dit tussen de 4 en 6 uur zijn. Een aantal elektrische scooters hebben ook een optie voor snel laden waarbij ze in kortere tijd tot 75% opgeladen kunnen worden. Het beste voor de accu is om deze zo ver mogelijk leeg te rijden en dan in één keer op te laden naar 100%. Het kort opladen moet u dus niet te vaak doen.

Met plezier op de scooter

U kunt dus voor u zelf afwegen of u een elektrische scooter wilt of toch een benzine scooter. Als u kiest voor een elektrische scooter kunt u dus ook letten op bovenstaande punten en kunt u nagaan wat voor u belangrijk is. U kunt dan heerlijk geruisloos en zonder trillingen de weg op om een mooie route te maken of simpelweg naar uw bestemming te komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top