Now Reading
Wat moet u weten over het dragen van zooltjes?

Wat moet u weten over het dragen van zooltjes?

Zooltjes

Heeft u erg last van uw voeten of trekt het helemaal door tot uw rug? Het hebben van verkeerde schoenen is vaak de grootste oorzaak waarbij ze vaak beschikken over een slechte zool. Het dempt wellicht niet goed genoeg of de schoen is niet goed gevormd naar uw voet? Wat moet u weten over het dragen van inlegzooltjes of zoals we het tegenwoordig hip noemen, inlays?

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een zooltje?

Wanner u uit wilt proberen of een zooltje klachten kan verminderen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hak in een soort kuiltje zit, zo wordt de druk van de hak namelijk goed verdeeld over de hele hak. Let daarbij ook op dat er onder de hak een extra dempend laagje zit dat goed de schokken op kan vangen. Wanneer uw voeten wat door gezakt zijn kunt u ook kiezen voor een zooltje die een lichte verhoging heeft. Vindt u de zooltjes niet fijn lopen? Wanneer u ineens hele dagen met deze zooltjes gaat lopen zullen uw voeten ook wat krampachtig aanvoelen. Geeft uw voeten ook tijd om aan het zooltje te wennen en bouw langzaam op met het langer dragen van zooltjes. Na een tijdje zult u pas merken of het echt werkt en of het lekker zit. Gaat u weer terug naar geen zooltje dan pas zult u het verschil merken.

Goede schoenen

Wat dan weer een nadeel is aan de zooltjes is dat het niet in elke schoen past. Zo zijn er schoenen waarbij de zool uitneembaar is zodat u ze er een stuk makkelijker in kunt leggen. Heeft het geen uitneembare zool dat zit de schoen vaak te strak. Wat vaak ook kan helpen bij pijn in de voeten is om te kiezen voor een stevige hak/ achterkant. Het randje aan uw hiel is namelijk niet altijd stevige en wanneer deze goed zijn vorm kan behouden kan het ook uw voetpijn verlichten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top