Now Reading
Uw lichaam afkoelen tijdens warme dagen

Uw lichaam afkoelen tijdens warme dagen

Lichaam afkoelen

Komen er weer warme dagen aan of heeft u de warme dagen geen verkoeling kunnen vinden? Het is natuurlijk fijn om lekker koel te blijven zonder te veel zweet.

Afkoelen in een voetenbad

Wanneer we warme voeten hebben wordt ons hele lichaam vrij snel warm. Dit is dan ook de plek waar we verkoeling uit kunnen halen. Door de voeten in een koud bad te doen zal ook uw lichaam afkoelen. onze slagader bevindt zich daar ook dichter bij de huid waardoor het bloed sneller koud wordt.

Gebruik een ventilator

Vooral wanneer het ook binnen erg warm is geworden is het fijn om een ventilator neer te zetten. Zo krijgt u ook ’s avonds de warmte er sneller uit maar ook overdag is het aangenaam. U kunt het ook sneller af laten koelen door een fles bevroren water ervoor te zetten zo wordt de lucht koud en wordt het gelijk het hele huis door geblazen.

Draag luchtige kleding

Is het warm dan kunt u het beste voor wijde kleding gaan. Strakke kleding zit vaak erg ongemakkelijk als het arm is, het gaat plakken en u zweet sneller. Het houdt ook nog eens de warmt rond uw huid langer vast. Wijde kleding dragen kan uw lichaam afkoelen en dan ook koel houden.

Eet kleine porties

Als we eten heeft ons lichaam energie nodig om dit te kunnen verteren. Wanneer we ineens een grote maaltijd eten kunnen we het dus erg warm krijgen omdat ons lichaam aan het werk gezet wordt. Probeer dan ook warm eten te vermijden want dit zal niet bedragen. Probeer dus kleinere porties te eten om zo minder warmte te creƫren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top