Now Reading
Tips om uw make up in de zomer mooi te houden

Tips om uw make up in de zomer mooi te houden

De zomer komt er weer aan en we krijgen steeds meer lange dagen. Wanneer het warm is blijft make up nooit goed zitten, u begint wat te zweten en gelijk is uw make up vervaagt of vlekkerig. Ik heb een aantal tips voor u waardoor u in de zomer er nog steeds stralend uit kunt zien.

Primer

Op warme dagen zult u merken dat uw gezicht sneller gaat glimmen of dat de make up er sneller af gaat. Door op deze plekken een primer te gebruiken zal de make up goed blijven zitten en zal het ook een stuk minder glimmen. Vaak wordt dit gebruikt in de T-zone en naast de neus. De primer zorgt er dus eigenlijk voor dat de make up op zijn plek blijft. U kunt het dus ook gebruiken voor als u oogschaduw op doet.

Foundation

Kies tijdens het warme weer voor een extra lang houdende foundation. Deze foundation blijft ook tijdens het warme weer goed zitten en zal de huid ook minder laten glimmen. Als het wat vochtig is zal deze foundation beter blijven zitten als de variant die u in de winter gebruikt.

Waterproof

Als u vrij bent kunnen de plannen in de zomer snel wijzigen. Heeft de rest zin om te gaan zwemen dan kunt u natuurlijk niet achter blijven. Een waterproof mascara is hiervoor de beste oplossing. Als u deze in de zomer gebruikt dan bent u op alles voorbereid. Is het vochtig en klam buiten blijft alles mooi op zijn plek.

Setting spray

Deze spray zorgt ervoor dat de make up langer mooi blijft. U kunt dit gebruiken als u klaar bent met de make up aan te brengen maar u kunt deze ook vaker gebruiken. Als het echt warm is kunt u dit ook in de koelkast zetten dan is het een verfrissende spray.

Vermeid parfum

Soms kan make up erg lekker ruiken, vaak is dit door de toevoeging van parfum. Door het warme weer en de zon kan parfum echter voor irritatie en pigmentvlekken zorgen. Voor de zomer kunt u het best kiezen voor make up zonder parfum.

See Also
sterke nagels

SPF

Als het warm is en u bent veel buiten is het belangrijk om uw huid te beschermen. Als u make up op heeft dan zult u niet vaak uw gezicht insmeren met zonnebrand. Gebruik eventueel een dagcrème met SPF dat de huis beschermd tegen de zon. Wat ook goed helpt is om met een watje wat zonnebrand op uw gezicht te deppen. Uw make up blijft dan mooi en u bent goed beschermd tegen te zon.

Ga stralend de zomer door met de lang houdende make up.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top