Now Reading
Leeft u gezond?

Leeft u gezond?

healthy-lunch

Hallo allemaal, bent u allen ook zo nieuwsgierig naar de uitslag van het onderzoek over een gezonde leefstijl? Welk cijfer zou u uwzelf geven als u kijkt naar hoe gezond u leeft? Een 8 of een 9 misschien wel een 3?

Graag dank ik de deelnemers/sters wie dit onderzoek mede mogelijk hebben gemaakt. Er zijn ook dit keer weer veel respondenten, bijna 600! Bent u de volgende?

Hoe gezond denkt u dat u leeft?
Nou, uit onderzoek is gebleken dat u allen denkt erg gezond te leven, u geeft uzelf namelijk gemiddeld een 7,5 als dit in een cijfer uitgedrukt zou moeten worden en 10 hierbij het hoogste cijfer zal zijn. Erg positief dus, maar leven we nu echt zo gezond of denken we dat alleen maar?

Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat ruim 85% van u gevarieerd eet! En daarbij is warm eten het populairst, maar zeker 40 % vindt koud eten ook echt heerlijk.

Aan groente is geen gebrek, dagelijks worden er groenten gegeten, voor de personen wie niet dagelijks groente eten, is het in de meeste gevallen wel 5 keer per week of meer.

Eten afhalen en/of laten bezorgen valt niet erg in de smaak, slechts 1 x in de zoveel tijd maakt u gebruik van deze mogelijkheid. Ruim 30% geeft zelfs aan nooit eten af te halen of te laten bezorgen.

In de meeste gevallen wordt er naast dat er gezond wordt geleefd door gevarieerd te eten, bijna geen eten af te halen en te laten bezorgen en het eten van veel groente ook wekelijks en vaak dagelijks gesnoept.

Naast goed eten moet er ook goed gedronken worden, u geeft aan dagelijks 1 tot 2,5 liter vocht binnen te krijgen.

De schijf van vijf
U geeft aan dat de helft van u wel gebruik maakt van de schijf van 5, en dat de andere helft van u geen gebruik maakt van de schrijf van 5.
Maar wat is de schijf van 5? De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken vol goede producten om uit te kiezen. Kies elke dag genoeg uit elk vak en varieer daarbij volop, dan krijgt je lijf wat het nodig heeft. Waar heb jij zin in vandaag? Heb je meer zin in broccoli of witlof? En neem je vis, peulvruchten of vlees? Is daar pasta, aardappelen of couscous lekker bij? Wil je melk of yoghurt?
Wilt u meer weten over de schijf van vijf kijk dan even op voedingscentrum.nl

Lees ook
koffie of thee gezonder

Roken en drinken
Om uw gegeven cijfer van een 7,5 te bevestigen, kan ik met trots zeggen dat zeker 75% van u niet rookt. U leeft dus erg gezond ! Het cijfer 7,5 is een mooi, maar nog belangrijker een reëel cijfer, wat vindt u?
Naast dat u niet rookt, houdt u wel van een glaasje alcohol, dit gebeurt wekelijks tot dagelijks. Opzich is dit niet erg zolang u maar drinkt met mate, uit onderzoek is namelijk het volgende gebleken;
´ Het is aannemelijk dat een matig alcoholgebruik samenhangt met een lager risico op hart- en vaatziekten en dementie. Daarnaast lijkt een matig gebruik van bier en wijn samen te hangen met een lager risico op longkanker. Tegelijkertijd vergroot alcoholgebruik wel het risico op andere chronische ziekten. Maar daarentegen lijkt matig alcoholgebruik op het risico op, en sterfterisico bij, diabetes type 2 te verkleinen. Mogelijk komt dit door het lagere risico op hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten is namelijk een belangrijke complicatie bij diabetes. Matig alcoholgebruik lijkt een gunstig effect te hebben op werking van insuline. Meer drinken dan een glas per dag leidt niet tot meer gezondheidswinst en is ongunstig.’ 
Voor meer informatie over alcohol kunt u kijken op voedingscentrum.nl

Conclusie
U heeft een reel zelfbeeld! Dit is zeer positief! U denkt niet alleen dat u gezond leeft, maar dit doet u ook echt, wees trots op uw zelf!

Wilt u in de toekomst ook mee doen aan ons onderzoek en kans maken op leuke prijzen? Meld u dan nu nog aan op vijftigplusonderzoek.nl!

Tot snel!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top