Now Reading
Waarom ook in de winter uw gezicht beschermen met SPF

Waarom ook in de winter uw gezicht beschermen met SPF

gezicht beschermen met SPF

Gezicht verzorging is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Hoe ouder we worden hoe meer aandacht onze huid nodig heeft. Bij zonnebrandcrème denken we gelijk aan de zomer. In de zomer is het gebruik van zonnebrandcrème heel normaal want we willen ons gezicht niet verbranden. Juist in de winter kan uw huid door de zon ook snel verbranden. Waarom ook in de winter uw gezicht beschermen met SPF? U leest het in deze blog.

Welke soorten UV straling zijn er?

We kunnen UV straling in drie verschillende soorten scheiden. De eerste en meest bekende is de UVA-straling. Deze straling geeft uw gezicht die zongebruinde kleur. De UVA straling is krachtig en kan diep doordringen in de huid en deze ook flink beschadigen. Pigmentvlekken, rimpels en in het ergste geval huidkanker kan veroorzaakt worden door de sterke UVA-straling. De tweede straling is de UVB-Straling. Van UVB-straling kan uw huis verbranden. Bij de UVB-straling wordt voor de buitenste laag van uw huid aangetast. De derde straling is UVC-straling, deze straling bereikt onze aarde niet.

Geen zon toch straling

Ook als de zon niet schijnt is er straling. Ook in de herfst en de winter is de zon in Nederland krachting. Ook wanneer het bewolkt is kunnen UV stralen uw huid bereiken. Tijdens een heerlijke wandeling in de winterzon kunt u veel straling krijgen op uw gezicht. Om verbranding, rimpels en pigmentvlekken te voorkomen is het dus verstandig om SPF onderdeel te maken van uw vaste gezicht verzorging, juist ook in de winter. U kunt een dun laagje SPF aanbrengen op uw gezicht of kiezen voor een gezicht crème waar al UV bescherming bij in zit. Want ook als u de zon niet ziet is er straling.

See Also
Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Uw gezicht beschermen met SPF om rimpels te voorkomen

Hoe ouder onze huid wordt hoe meer moeite het heeft om te herstellen. Verslapping in uw gezicht, rimpels en dus pigmentvlekken kunnen voorkomen worden door dagelijkst uw gezicht in te smeren met SPF. De schade die UV straling op uw huid aanbrengt is vaak onomkeerbaar dus smeren, ook in de winter. Naast bescherming tegen UV straling kan SPF ook helpen tegen schade van luchtvervuiling. Vergeet uw gezicht aan het einde van de dag ook niet grondig te reinigen, dit is minstens zo belangrijk als een bescherming overdag.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top