Now Reading
Komt er binnenkort een corona snel tester?

Komt er binnenkort een corona snel tester?

We weten dat er in Amerika testen zijn waarvan de uitslag binnen 15 minuten bekend is. In Nederland is het bijna niet meer mogelijk om ons te laten testen en als dit al lukt dan duurt het vaak 48 uur voordat we de uitslag hebben. Misschien hebben we binnenkort ook snel testen zodat we in mum van tijd weten of we gezond zijn of dat u wellicht toch corona heeft.

Betrouwbaar genoeg

Na twee weken te hebben getest zijn er twee snelle corona testen die betrouwbaar genoeg zijn. Ze hebben de test 1257 keer kunnen testen waarbij ze de standaard PCR-test daarnaast houden. 90 personen waren met de snel test positief getest terwijl dit met de PCR test 123 waren. Toch vinden ze de uitslag positief, de mensen die positief getest zijn met de snel test maken meer virus aan en zullen dit dan ook sneller over kunnen dragen. Het kan dus zijn dat 1 op de 10 mensen met corona toch een negatieve uitslag krijgen. Echter zullen deze mensen dus minder snel het virus over kunnen brengen.

Nog niet thuis testen

Het kan in een later stadium zijn dat u de snelle corona test thuis kunt doen net zoals een zwangerschapstest. Echter kan het zijn dat de test dan minder betrouwbaar wordt. Net zoals de PCR test moet er namelijk een wattenstaafje achter in de keel en door de neus heen halen. Als dit thuis gedaan wordt kan het zijn dat het wattenstaafje niet vergenoeg komt en dat de test negatief kan zijn terwijl u wel corona heeft.

Wanneer wordt het in praktijk gebracht?

Het ministerie heeft een optie genomen op 2,4 miljoen snel testen. Daarnaast zijn er nog 3 snel testen die op dit moment nog getest worden. Als de snel testen in praktijk gebracht worden kan het zijn dat er meer testen bij komen maar het is even afwachten hoe dit uit gaat pakken. Ze verwachten dat de test ook buiten de teststraat om op zal duiken. Dit zal bijvoorbeeld op scholen gebeuren bij leraren en leerlingen maar dit kan ook bij bedrijven of zelfs evenementen gebeuren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top