Now Reading
Kleinkinderen op bezoek? Speeltips!

Kleinkinderen op bezoek? Speeltips!

Kijkdoos maken

Trek er eens met uw kleinkind op uit. Bijvoorbeeld naar een bos. Neem een grote tas mee en verzamel allerlei zaken vanuit het bos: dennenappels, kastanjes, mos, etc. Thuisgekomen maakt u een kijkgat in een schoenendoos en aan de zijkant wat kleinere gaten. De kleinere gaten plakt u af met gekleurd transparant papier. de doos wordt gevuld met alle gevonden schatten en uw kleinkind heeft een kijkdoos.

Blote voetenpad

Voor de actieve opa’s en oma’s is het erg leuk om eens het blote voetenpad te lopen. Er zijn er diverse te vinden door heel het land. Het leuke aan deze wandeling is, dat het geheel op blote voeten afgelegd kan worden. Het gaat dan ook om voelen en waarnemen. Tijdens de wandeling komt u ludieke dingen tegen, waarbij water ook vaak een element is.

Hut bouwen

Als het buiten regenachtig is, wil het wel eens moeilijk zijn om kinderen de hele dag binnen te vermaken. Kinderen vinden het vaak leuk om zich te verstoppen en net te doen alsof ze zelf een huis hebben. Maak eens een hut door een laken over bijvoorbeeld de eettafel te leggen. Een paar kussens eronder, een koekje en wat knuffels erbij en een kind vermaakt zich uitstekend.

See Also
Genieten in Giethoorn - 3 SUPER uitjes

Kinderliedjes zingen

Kinderliedjes voor de kleinkinderen zingen vanuit de jeugd van opa en oma kan zeer gezellig zijn. Kinderen vinden het vaak erg leuk om te zingen en te dansen. Leer ze liedjes van vroeger en vertel er leuke anekdotes bij van toen opa en oma klein waren. Maak er zelf instrumenten bij door bakjes te vullen met pasta of wc-rollen te vullen met rijst (wel even aan beide kanten dichtmaken) en met lepels op potten en pannen te trommelen. Daar wordt iedereen toch vrolijk van.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top