Now Reading
De ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière is een ziekte die zich de ene keer wel en de andere keer niet manifesteert. Vaak gaat de aandoening gepaard met oorsuizingen, duizeligheidsaanvallen en gehoorvermindering. Het is een niet erfelijke ziekte, maar kan wel in bepaalde families vaker voorkomen. Vaak is de oorzaak een drukverhoging in het binnenoor waarbij geestelijke spanning een grote rol speelt. De symptomen die volgen zijn dan vaak draaiduizeligheid, oorsuizen, misselijkheid met braken en gehoorvermindering. Door de drukverhoging scheurt het membraan in het binnenoor waarna de verschillende vloeistoffen zich vermengen. Hierdoor worden de symptomen die bij de ziekte horen veroorzaakt.

Verhoogd risico
De ziekte van Ménière komt iets vaker bij vrouwen voor dan bij mannen en het ontwikkelt zich meestal rond de middelbare leeftijd bij mensen die met veel stress leven. Het schijnt dus het meeste voor te komen bij hardwerkende, gestressde mensen rond de veertig à vijftig jaar. Tevens lijkt er een connectie te zijn tussen de ziekte van Ménière en migraine. Om deze ziekte proberen te voorkomen, moet men proberen regelmatig rust te pakken in het leven, genoeg tussentijds ontspannen en af en toe eens rustig in de buitenlucht wandelen. Het is ook verstandig om grote hoeveelheden van koffie, alcohol en slaapgebrek te vermijden, aangezien deze een negatief effect hebben op je lichaam, wat de kans op het krijgen de aandoening kan vergroten.

Behandeling
Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar mocht het eenmaal toch zo zijn dat de ziekte vastgesteld is, zit er niets anders op. Er zijn meerdere behandelopties zoals bepaalde medicijnen en het toepassen van bepaalde leefregels, ieder passend bij een verschillend stadia van de ziekte. Meer over de ziekte van Ménière, de gevolgen en de behandeling ervan kan ook hier nagelezen worden.

Leven met de gevolgen
Na de behandeling van de ziekte kan men helaas nog blijvende gevolgen overhouden. Sommige personen blijven jaren lang last houden van alleen al de symptomen en in een deel van de gevallen houdt men blijvende gehoorschade over aan de ziekte. Gehoorschade of in sommige gevallen zelfs absolute doofheid is een verschrikkelijk gevolg. Bij veel personen wordt een gehoorapparaat een benodigdheid waar men niet meer zonder kan. Het is van groot belang dat men goed geïnformeerd is over de mogelijke opties hierin. Meer over de verschillende gehoorapparaten kan men op deze website vinden. Het dragen van een gehoorapparaat lost natuurlijk niet het gehele probleem op, maar zorgt ervoor dat de persoon in kwestie weer alles om zich heen kan horen.

See Also
een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Ook moet er geleerd worden te leven met het feit dat men voor een onbepaalde tijd geen rijbewijs meer heeft. Het gevaar van een aanval krijgen achter het stuur is te groot en daardoor is rijden erg gevaarlijk. Meestal moet er na de ziekte gewacht worden tot men een bepaalde periode geheel ‘aanval-vrij’ is, voordat het rijbewijs teruggegeven kan worden. Door zoveel mogelijk mensen zo goed als mogelijk op de hoogte te brengen van de symptomen, is er de hoop dat men er vroegtijdig bij kan zijn met de diagnose, en zo de ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top