Now Reading
Wat doet u met de kleinkinderen tijdens Pasen?

Wat doet u met de kleinkinderen tijdens Pasen?

Pasen

Wilt u graag weer wat leuks doen tijdens de Pasen? Hoe kunt u uw kleinkinderen vermaken of welke spellen gaat u doen? De meeste dingen kunt u ook goed in de buitenlucht doen wat het allemaal iets makkelijker maakt.

Eieren schilderen

Zijn jullie graag creatief en willen jullie eigen paaseieren zoeken? Ga ze eerst zelf schilderen met de klein kinderen. Er zijn handige houders voor te krijgen maar u kunt ze ook in de hand houden of in een eierdopje zetten. Maak het ei een mooie kleur en schilder er figuurtjes op of maakt u er een leuk gezichtje op.

Zoek de eieren

Laat de eieren eerst natuurlijk even drogen voordat u ze gaat verstoppen. Houdt de klein kinderen even binnen en ga de tuin in om deze eieren te verstoppen. Voor wat lekkers kunt u natuurlijk ook de gewone eieren afwisselen met chocolade eitjes. Wilt u er voor zorgen dat de kleinkinderen geen ruzie krijgen? U kunt dan ook een kleur afspreken zodat de een opzoek moet naar de blauwe eieren en de ander de gele moet zoeken. Zo heeft iedereen evenveel eieren en kunnen jullie allemaal van Pasen genieten.
Tip: Nadat de eieren gevonden zijn kunt u ze natuurlijk ook voor de brunch gebruiken.

Paashaas knutselen

Natuurlijk vinden kinderen het altijd leuk om te knutselen. Met wat wc rollen en gekleurd papier komt u een heel eind. Plak er oren op en knip oogjes uit om er een mooi konijntje of natuurlijk ander diertje van te maken. Gooi dus even niet de wc rollen weg en haal wat leuke stikkers en gekleurd papier in huis.

Paaseieren race

Willen jullie liever wat fanatieks doen? Houdt dan een paaseieren race en zet een parcours uit. Leg het paas ei op een lepel en probeer het parcours af te leggen zonder dat het ei valt. Denk bijvoorbeeld aan een slalom of probeer over de hindernis heen te stappen zonder dat het ei valt. Lukt het toch niet en valt het ei dan moet u overnieuw beginnen. De groep of persoon die de eieren het snelst naar de goede plek heeft gebracht wint!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top