Now Reading
Kankerdonatie bij elke borstvergroting in oktober

Kankerdonatie bij elke borstvergroting in oktober

Nederlands grootste praktijk Gabriels steunt vrouwen in borstkankermaand – Praktijk Gabriels, de grootste praktijk voor borstvergrotingen in Nederland, doneert tijdens de borstkankermaand oktober voor elke borstvergrotingsoperatie 50 euro aan KWF Kankerbestrijding.

Met de actie wil het advies- en bemiddelingsbureau voor plastische chirurgie, injectables en overgewicht vrouwen steunen in hun strijd tegen de gevreesde ziekte. ,,Mijn team en ik weten als geen ander hoe belangrijk borsten voor een vrouw zijn. Dagelijks ontmoet ik vrouwen in mijn praktijk die er prachtig uitzien, maar die zich niet compleet voelen omdat ze kleine borsten hebben,” vertelt eigenaresse Diana Gabriels.
Omdat nog steeds 1 op de 8 vrouwen in Nederland tijdens hun leven borstkanker krijgen – jaarlijks in Nederland zo’n 17.000 mensen -, besloot ze dit jaar actie te voeren voor de kankerbestrijding. ,,Iedereen kan borstkanker krijgen en wij willen samen met die vrouwen daar tegen vechten,” legt ze uit.

In oktober doneert de praktijk voor elke borstvergrotingsoperatie 50 euro aan KWF Kankerbestrijding. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.
Gabriels werkt in heel Nederland samen met de beste plastische chirurgen, die in A-klasse privéklinieken en ziekenhuizen operaties uitvoeren.
Maandelijks helpt de praktijk honderden vrouwen met borstvergrotingen. Daarmee is Gabriels de grootste praktijk van Nederland, zo niet van heel Europa. Klanten komen uit heel Nederland, uit België, Engeland, Spanje, andere Europese landen, maar ook uit Amerika of het Midden-Oosten.

De laatste jaren neemt het aantal vrouwen dat een borstvergrotingsoperatie ondergaat sterk toe in Nederland. Volgens DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) van 6000 in 2013 naar 9000 vorig jaar. Dit jaar zag Gabriels het aantal vrouwen dat via haar praktijk een dergelijke operatie ondergaat met maar liefst 35 procent stijgen. ,,Ik vermoed dat die groei te maken heeft met de invloed van social media als Instagram. Die zorgen ervoor dat steeds meer vrouwen aan een bepaald ideaalbeeld willen voldoen,” denkt ze.

See Also

Voor de actie heeft Gabriels contact gezocht met vrouwen in haar omgeving die borstkanker hebben gehad. ,,Ik wil niet dat het een loze kreet is. Zij vonden het een goede actie,” vertelt ze. ,,Op deze manier willen wij een statement maken.”

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top