Is uw camper geschikt voor winterkamperen?

Is uw camper geschikt voor winterkamperen?

Bij kamperen denken de meeste mensen aan de zomer. Lekker met de tent, caravan om camper op pad op zoek naar de mooiste plekjes om het tijdelijk vakantie onderkomen neer te zetten. Toch is kamperen niet alleen in de zomer heel leuk ook in de winter zijn er genoeg mooie plekken om te winterkamperen. Een camper is het meest geschikt om te gebruiken bij het winterkamperen maar is uw camper geschikt voor het kamperen in de winter en waar moet u rekening mee houden?

Winterkamperen in het buitenland of in eigen land?

Winterkamperen wordt al veel gedaan in de landen waar ook veel wintersport wordt aangeboden. Lekker op de ski’s van de piste af en op warmen in de camper met een heerlijke kop chocolademelk. De campings staan vaak vlak bij de piste wat voor iedere wintersporter een must is. Het kamperen in de winter in eigenlijk of net over de grens in Duitsland of België wordt ook steeds populairder. Niet iedereen wil in het drukke zomerseizoen op overvolle campings staan en de hoofdprijs betalen voor een verblijf. Winterkamper is een stuk goedkoper en op de campings ook een stuk rustiger.

Waar moet u op letten bij het kamperen in de winter.

Er is altijd kans op sneeuw in de winter. Zorg voor goede winterbanden onder uw camper en neem sneeuwkettingen mee. In veel landen zijn winterbanden verplicht en komt u zonder sneeuwkettingen de hellingen niet op. Zorg er voor dat uw camper goed geïsoleerd is. De nachten kunnen koud worden waardoor u zo veel mogelijk warmte in de camper wilt houden. Zorg ervoor dat u een goede gasvoorraad heeft om de camper te verwarmen en controleer regelmatig de voorraad. Laat de verwarming ‘s nachts aan om het bevriezen van leidingen te voorkomen. Na een nachtje slapen met de verwarming aan is het tijd om de camper te luchten. Vocht en een benauwde lucht vormen zich snel in een kleine ruimte als een camper. Probeer overdag de ramen even open te zetten en maak uw voortent en camper dak sneeuwvrij.

Handige tips

Van plan om voor het eerste te gaan winterkamperen? De volgende items mogen niet ontbreken: Goede haringen te gebruiken bij sneeuw en ijs, sneeuwschep, föhn (om gemakkelijk de leidingen te ontdooien), grondzeil en een goede mat om de koud vanuit de grond op te vangen. Controleer voor dat u vertrekt welke campings in binnen of buitenland geopend zijn voor het winterkamperen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: