Now Reading
Indrukwekkende verhalen van de Tweede Wereldoorlog

Indrukwekkende verhalen van de Tweede Wereldoorlog

Oorlogsverhalen

Het is vandaag 5 mei, de dag waarop we stilstaan bij onze vrijheid en we ons verdiepen in de verhalen over tijden waarin die vrijheid niet vanzelfsprekend was. Er zijn ongelooflijk veel boeken geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Hartverscheurende verhalen, maar ook verhalen over hoop en moed. Kobo Plus heeft speciaal voor deze gelegenheid een boekenlijst samengesteld met bijzondere verhalen van mensen die op hun eigen manier een belangrijke rol hebben gespeeld in deze donkere geschiedenis.

Oorlogskinderen – Coen Verbraak

Dit boek gaat over degenen die mee moesten onderduiken, in angst leefden omdat hun ouders deelnamen aan het verzet, juist foute ouders hadden of kind waren van een Duitse soldaat; in Oorlogskinderen vertelt Coen Verbraak de verhalen van mensen die als kinderen de oorlog hebben meegemaakt. Hierin komen hun oorlogservaringen aan bod, maar er wordt ook stilgestaan bij het effect van de belevenissen tijdens de oorlog op hun verdere leven. Werden ze door het verleden achtervolgd? Spraken ze erover met hun kinderen of werd het juist verzwegen? Dit is het verhaal van onze ouders en grootouders, het verhaal van een uitzonderlijke generatie.

Nieuwsgierig geworden naar meer? In Kobo Plus zijn er meer dan 750.000 lees- en luisterboeken beschikbaar om tussen rond te neuzen. Je vindt hier de gehele Top 10 van boeken over de Tweede Wereldoorlog.

See Also
GEWOON SUPER!

Foto: Kobo Plus

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top