Now Reading
Uw huis veilig achter laten in uw vakantie

Uw huis veilig achter laten in uw vakantie

Voor veel mensen begint de komende periode de zomervakantie. Of u nu een paar dagen of 3 weken weggaat, zorg ervoor dat u uw huis veilig achterlaat. Ik heb wat tips voor u op een rijtje gezet om zo met een goed gevoel op vakantie te gaan.

Vraag iemand om af en toe langs te komen

Wanneer u voor een langere tijd op vakantie gaat is het goed om een goede buur of  familielid te vragen of ze af en toe bij uw woning willen langskomen. U kunt ze vragen of de planten een keer water te geven maar ook om even in de woning te zijn. Speel met de rolluiken, laat ze niet altijd helemaal dicht of helemaal open. Een buurman die even de post komt weg leggen kunt u ook vragen de rolluiken van positie te veranderen. Een inbreker kan bij een huis waarbij alle rolluiken en gordijn dicht zijn gelijk zien dat iemand op vakantie is. Een gebruikt kopje koffie op het aanrecht of een opengeslagen krant op de keukentafel laten zien dat er iemand in het huis aanwezig is. De post op nette stapel op het aanrecht is geen aanrader. Laat uw post uit het zicht liggen.

Voorbereiding

Pak uw caravan niet al weken voor uw vakantie in. Zodra de caravan op de oprit staan kan een inbreker deze spotten en wacht rustig tot de caravan verdwenen is en slaat dan zijn slag. Hoe langer de caravan of camper op de oprit staat hoe vaker deze gezien kan worden. Ontvangt u elke ochtend de krant? Zeg uw abonnement tijdelijk op zodat er geen stapel kranten onder uw brievenbus ligt. Een tijdelijke ja/nee sticker voorkomt grote bergen reclame folders. Installeer tijdschakelaars zodat de lampen op bepaalde tijdstippen aan gaan. Test ze in de week voor dat u op vakantie gaat zodat u zeker weet dat er ’s avonds licht brand. Vergeet ook het lampje op de overloop of slaapkamer niet want niemand zit de hele avond alleen maar beneden. Berg waardevolle spullen goed op en haal ladders, trapjes en andere hulpstukken tijdelijk weg.

Laatste check

Controleer of alle ramen en deur dicht en op slot zitten. Vergeet ook het badkamer raam en het wc raampje niet. Ruim uw huis niet te netjes op en laat  ook wat rommel in het zicht liggen. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Bereid uw vakantie goed voor. Niet alleen de reis naar de bestemming toe maar ook uw huis verdient wat aandacht. Werk de checklist goed af zodat u zelf ook met een goed gevoel op vakantie gaat. Fijne zomer gewenst! 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top