Now Reading
Hou de warmte buiten met een van de verschillende zonweringen

Hou de warmte buiten met een van de verschillende zonweringen

De zon heeft al flink zijn werk gedaan maar de zomer is nog lang niet voor bij. Is het bij u ook zo warm binnen dat kan ook komen omdat de zon op het raam schijnt. Het wordt daardoor erg warm binnen en de warmte kunt u er moeilijk uit krijgen. Wanneer u kiest voor een zonwering zijn er meer mogelijkheden dan u denkt. Ze hebben allemaal het zelfde voordeel, de zon buiten houden!

Het zonnescherm

Dit is veruit de meest populaire zonwering en wordt ook wel knik arm scherm genoemd dit wordt vaak in de achter tuin gebruikt zodat u ook zelf lekker in de schaduw kunt zitten met de warmte. Tegenwoordig zijn ze in erg moderne kleuren te verkrijgen en zijn ze vaak waterafstotend. U kunt daardoor makkelijk buiten blijven zitten mocht er toch een kleine beetje regenen. Ze zijn allemaal elektrisch zo kunt u zonder moeite en scherm uitdraaien.

Uitvalscherm

Dit scherm lijkt qua doek en uiterlijk wel wat op het zonnescherm. Bij een uitval scherm hangt het doek echter een stuk verder naar beneden dan bij het zonnescherm. Dit wordt ook vaak gebruikt bij de 1e verdieping om dat de zon hier wat meer tegen aan schijnt. Ook bij ramen die niet open kunnen is het erg handig. Wanneer een raam naar buiten open gaat kan het tegen het scherm aan komen waardoor het kan beschadigen dit is dus niet altijd even handig.

Markiezen met uitstraling

Wanneer u een wat oudere woning heeft kunnen markiezen ook erg mooi zijn. Het geeft het huis nog meer uitstraling en ze zijn ook weer makkelijk in te klappen. Het grote voordeel van markiezen is dat het de zon aan alle kanten tegenhoud. Wanneer de zon er de hele dag op staat kan de zon niet via de zijkant er op schijnen. Het wordt vaak gebruikt bij kleine ramen maar ook bij wat grotere ramen staat het erg mooi

Lees ook
Hoe houdt u uw tuintegels schoon

Screens

De screens hebben wel wat weg van rolluiken. Ze zitten direct tegen het raam aan om zo de warmte buiten te houden. Wanneer u wat schaduw in de achter tuin zou willen is dit niet de goede keuze. U kunt de screens helemaal dicht doen zodat het hele raam afgeschermd is het kan dan zijn dat het in huis wat donkerder wordt maar als de zon er af is kan alles natuurlijk weer open.

Houd de warmte lekker buiten zodat u binnen nog kunt genieten van koele lucht tijdens de warme dagen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top