Now Reading
Tips om met extreme hitte om te gaan

Tips om met extreme hitte om te gaan

Extreme hitte

De zomervakantie staat voor de deur. De temperaturen lopen verder op in Nederland maar ook op uw vakantiebestemming in het buitenland kan het erg warm zijn. Ik geef u een aantal tips om met extreme hitte om te gaan.

Drink voldoende gedurende de dag

Drink elke dag 2 liter water. Zeker op extreem warme dagen waarbij u veel zweet heeft uw lichaam vocht nodig. Vermijd alcohol en combineer het drinken van water met vruchtensappen, bouillon, sportdrankjes of melk. Heeft u in de vakantie een uitje? Ga voorbereid op pad en zorg dat u voldoende drinken mee neemt.

Pas uw dagritme aan

De Spanjaarden houden tussen de middag een siësta en het is niet verkeerd om daar bij extreme temperaturen aan mee te doen. Tussen 12:00 en 16:00 uur is de zon op zijn sterkst en kunt u beter binnen blijven. Pas uw dagritme aan en plan in de ochtend of avond uw activiteiten zodat u minder kans loopt op over verhitting in de brandende zon.

Zoek verkoeling

Wanneer u wilt afkoelen aan het water is het verstandig lichte kleding te dragen van katoen of linnen. Maak regelmatig uw gezicht, hals en polsen nat om uw lichaam te koelen. Dompel uw voeten in een voetenbadje of bespuit uw zelf met een platenspuit. Lekker een beetje nevel op uw terras? Plaats een flesje bevroren water voor uw ventilator waardoor u koude druppeltjes toe geblazen krijgt. Een lauw koude douche kan ook heerlijk zijn als verkoeling

See Also
Energie in de zomer

Plan tijdens uw vakantie de excursies zorgvuldig en smeer u vaak in met een hoge factor zonnebrand. Veel hotels beschikken over airco waardoor het soms heerlijk kan zijn hierin een kleine siësta te doen zodat u ’s avonds weer op pad kunt. Geniet van de zomer en een fijne vakantie.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top