Now Reading
Hoe maakt u een silhouet foto?

Hoe maakt u een silhouet foto?

Experimenten met de camera is iets waar u soms echt de tijd voor nodig heeft. U moet weten welke instellingen u moet hebben en wat u moet doen om de juiste foto te krijgen. Ik heb een aantal weetjes voor u verzameld, zodat u aan de slag kunt gaan met verschillende silhouetten.

Wat is een silhouet foto?

Bij een silhouet foto is het onderwerp of object zwart of grijs gekleurd. U ziet daarbij geen of bijna geen details van het onderwerp. Met een silhouet foto laat je de verbeelding over aan de kijker. Dit omdat juist de details niet ingevuld zijn. Het zorgt dus voor een bepaalde spanning bij de kijker.

See Also
kinderen en kleinkinderen

Hoe komt een silhouet foto tot stand?

 1. Achtergrond
  Om een silhouet te kunnen creĆ«ren heeft u een lichte achtergrond nodig. Vaak worden deze foto’s dan ook gemaakt als de zon laag staat of wanneer er een mooie blauwe lucht in de ochtend of juist in de avond is met een mooie oranje kleur. Het is ook mogelijk om op andere tijdstippen een foto te maken, zorg dan dat u een felle lamp heeft. Met tegenlicht zijn er ook andere mooie foto’s die u kunt maken.
 2. Herkenbaar
  Als u iets op de foto zet zorg er dan ook voor dat het herkenbaar is als u alleen het silhouet ziet. Normaal ziet u alle details en kunt u gelijk zien wat het is zonder deze details kan het soms erg onduidelijk zijn wat er nou precies op de foto staat. Zorg er dus voor dat u een herkenbaar onderwerp fotografeert.
 3. Automatische functies uit zetten
  Wat u normaal eigenlijk leert is om met uw rug in de zon te staan als u een foto gaat maken. Nu doet u eigenlijk het tegenovergestelde en kan het zijn dat uw camera dit niet snapt. De camera wilt het onderwerp namelijk belichten en scherp stellen. Dit is echter niet wat u wilt als u een silhouet foto gaat maken. Schakel daarom de automatische functies uit zodat u geen last heeft van een ongewenste flits.
 4. Gebruik uw lichtbron
  Meestal staat er op een silhouet foto ook een lichtbron zoals de zon. Wanneer het zonlicht uw lens binnenkomt kan dit zorgen voor bollen op de foto. Dit geeft een dromerig effect en zo krijgt u ineens een hele andere foto. Het is ook mogelijk om van de lichtbron op de foto een ster te maken. Door te fotograferen met een kleine diafragma kunnen er stralen ontstaan van de lichtbron.

De foto bewerken

Als u foto’s gaat maken waarbij u tegen het licht in kijkt kan het zijn dat u niet zo veel ziet op het scherm. Wellicht heeft u te lang in de zon gekeken of kunt u niet goed zien wat u aan het doen bent. Het bewerken van een foto is dan ook erg makkelijk om te doen. Door het contrast hoog te zetten kunt u nog steeds een prachtige silhouet foto krijgen. Probeer zelf verschillende silhouetten uit en verander de achtergrond voor prachtige foto’s.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top