Now Reading
Hoog aantal Corona besmettingen op Curaçao

Hoog aantal Corona besmettingen op Curaçao

Er zijn een aantal alarmerende berichten ontvangen uit Curaçao. Het aantal besmettingen stijgt hier zo hard dat de ziekenhuizen het niet meer aankunnen.

Besmettingsaantallen

In Nederland zijn er ongeveer 45 besmettingen per 100 duizend inwoners. In Curaçao staat dit echter op 177 per 100 duizend inwoners. Dit is dus bijna 4 keer zo veel als in Nederland. Door dat het plotseling snel oploopt stijgen dan ook het aantal IC opnames in het ziekenhuis. Vergeleken met de 1e en 2e golf is dit iets wat ze niet verwacht hadden.

Groter aantal IC bedden

Het ziekenhuis heeft er normaal 16 IC bedden echter is dit niet genoeg. Ze hebben in een week tijd 3 andere afdeling ingericht voor corona patiënten. Hierdoor hebben ze 30 IC bedden maar ook dat is nog te weinig. Inmiddels hebben ze ruimte gecreëerd voor 42 Patiënten.

Strengere maatregelen

Door het zo snel stijgen van de besmettingen hebben ze dan ook de maatregelen aan moeten passen. Zou is hun avond klok verander van 21:00 naar 19:00. Verder gaat er versneld 30 duizend vaccins naar Curaçao waarbij een deel ook bestemd is voor Aruba. Het ziekenhuis is nu alleen ingericht voor de Corona patiënten, hun reguliere zorg is bijna volledig stop gezet. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat andere zorg door kan gaan maar dit gaat om het moment nog niet.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top