Now Reading
Ontsnap aan de winter en ontdek Curaçao

Ontsnap aan de winter en ontdek Curaçao

Ondanks dat we tot op heden nog geen hele koude winter ervaren is de zon toch vaak nog wel ver te zoeken. Op dit moment is het opbouwen van onze vitamine-D hoeveelheden dan ook lastig, terwijl we deze vitamine in dit seizoen heel goed kunnen gebruiken. Een plek waar er voldoende zon is, eigenlijk het hele jaar door, is natuurlijk Curaçao. Een prachtig eiland met parelwitte stranden een azuurblauwe zee, maar ook nog eens met voldoende flora en fauna. Dus bent u er aan toe om onze winter even te ontsnappen boek dan uw vakantie naar Curaçao.

Het regelen van de reis naar Curaçao is op dit moment wel iets meer werk dan in andere tijden. Voor de heenreis is het belangrijk om alle benodigde formulieren in te vullen en te beschikken over een negatieve PCR-test en een gezondheidsverklaring. Deze documenten moeten bij incheck en op de luchthaven van Curaçao getoond worden. Wanneer alles in orde is dan kan de vakantie beginnen en kunt u genieten van de zon!

Maatregelen voor Covid-19

Ondanks dat er ook op Curaçao bepaalde maatregelen zijn getroffen tegen het Covid-19 virus is er nog voldoende ruimte om onbezorgd te genieten. Zo is het verplicht om op binnen locaties een mondkapje te dragen, moet je 2 meter afstand houden van andere bezoekers of bewoners, geldt er een avondklok van 22:00 – 04:30. Wel is het zo dat veel hotels die over een eigen restaurant of strandbar beschikken nog wel later geopend mogen zijn voor hun eigen hotelgasten. Dus als hotelgast hoeft u nog niet om 22:00 uur op 1 oor.

Gewoon genieten op Curaçao

Natuurlijk is een vakantie zonder maatregelen of beperkingen altijd fijner dan een vakantie met deze punten, maar neemt niet weg dat je ook gewoon nog kunt genieten van uw verblijf op dit eiland. Ga ’s middags lekker naar 1 van de stranden. Een van de bekendere stranden is De Grote Knip in het noorden van Curaçao. Veel van de brochure foto’s zijn op dit strand gemaakt. Wilt u een nog idyllischere plek breng dan een bezoek aan Cas Abao. Na een rit over een wat hobbelige weg komt u aan in het paradijs! Tijdens uw rit terug van het strand kunt u ook nog even stoppen bij Jan Kok. Met een beetje geluk staan de flamingo’s op u te wachten.

Bezoek de Koning Emmabrug

Het eiland beschikt natuurlijk niet alleen over stranden, maar ook over een mooie kleurrijke stad, namelijk Willemstad. Wanneer u de stad binnen komt rijden dan lachten de blauwe, gele en roze panden u toe. Ook dit zorgt gelijk voor een tropisch en zonnig gevoel. In Willemstad zijn twee gedeeltes namelijk Punda en Otrabanda. In Otrabanda kunt u ook een bezoek brengen een een grote lokale markt. Zo proeft u ook een beetje de cultuur van Curacao. In Punda kunt u ook heerlijk shoppen of natuurlijk een bezoek brengen aan de welbekende Koningin Emmabrug. De toegangspoort van de stad met een mooi uitzicht over de stad en natuurlijk de grote cruiseschepen die het eiland ook graag bezoeken.

Hoe boek ik mijn vakantie

Heeft u de zwemkleding al opgezocht? Dan is het tijd om de reis ook daadwerkelijk vast te leggen. Dit kan door een Curaçao vakantie van FTI te boeken. Zij hebben een duidelijk overzicht voor u gemaakt wat er naast bovenstaande dingen allemaal nog meer te doen is en welke hotels op het eiland echte aanraders zijn. FTI heeft de mooiste aanbiedingen voor u geselecteerd om onbezorgd van een heerlijke zonvakantie te gaan genieten. Met meer dan 3000 zonuren per jaar moet dit helemaal goedkomen.

Bon Bini Curaçao

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top