Now Reading
Stap voor stap Nederland weer open

Stap voor stap Nederland weer open

We zitten allemaal weer te wachten tot er wat dingen open zijn. Het aantal patiënten in ziekenhuizen is nog te veel maar er worden ook veel mensen gevaccineerd. Om eenzaamheid en depressie tegen te gaan is er een openingsplan om zo stap voor stap weer op en te kunnen.

Stap 1

De eerste stap kan op zijn vroegst op 28 april plaats vinden maar het kan ook zijn dat dit pas later gebeurt. Tijdens deze stap zullen winkels en terrassen weer open gaan met bepaalde voorwaarde. De avondklok komt dan ook te vervallen en in plaats van 1 persoon mogen we weer 2 personen over de vloer hebben. Deze stap kan echter pas gezet worden als het aantal ziekenhuisopnames gedaald is.

Stap 2

Natuurlijk is de tweede stap ook onder voorbehoud en moeten ook hiervoor ziekenhuis opnames en besmettingen gedaald zijn. Deze stap zal op zijn vroegst 11 mei ingaan. Er zal dan vooral meer versoepeling komen in het sporten en bewegen dat toch ook erg belangrijk is voor onze gezondheid. Daarnaast zullen ook buitenlocaties als dierentuinen weer open kunnen.

Stap 3

Voor de 3e stap hebben ze geen indicatie datum gegeven. In deze stap zullen er weer meer dingen binnen mogen zoals in restaurants, musea en bioscopen. Hier zal eerst een restrictie in aantal personen of bezoekers zitten. Als dit goed gaat komen er verder vervolg stappen om ook hier meer bezoekers te kunnen ontvangen als de cijfers het toelaten.

Vervolg stappen

Tijdens de andere stappen wordt er wat meer uitgebreid, zo mogen ook evenementen weer door gaan en kunnen we 6 personen ontvangen in huis. Dit begint klein maar zal bij latere stappen ook weer toegestaan zijn met meer personen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top