Now Reading
Terrassen open maar er is geen personeel

Terrassen open maar er is geen personeel

terrassen

Afgelopen dinsdag werden er een reeks van versoepelingen aangekondigd. De versoepelingen zijn kleine stapjes richting de oude samenleving. De horeca is al maanden gesloten en krijgt na eindelijk een eerste lichtpuntje. De terrassen mogen weer, met maatregelen, open van 12:00 tot 18:00 uur. Het is natuurlijk niet waar iedereen op had gehoopt maar het begin is gemaakt. De horeca ondernemers staan wel gelijk weer voor een nieuwe uitdaging: Waar halen ze het personeel vandaan?

Leegloop aan horecapersoneel

We zitten inmiddels dik een jaar met corona in onze samenleving. De horeca heeft al vanaf het begin de grootste klappen moeten opvangen. Met het sluiten van de horeca in maart 2020, het beperkt openen in de zomermaanden en de nieuwe volledige sluiting in het najaar van 2020 heeft veel personeel de benen genomen. De onzekerheid van werk en perspectief heeft er toe geleid dat veel horecapersoneel zich heeft laten omscholen of inmiddels een andere baan heeft gevonden in een andere sector.

Hoe gaan de terrassen open zonder personeel?

Horeca ondernemers staan voor de grote uitdaging om vanaf 28 april weer open te gaan. De openstaande vacatures voor koks, bedienend personeel, managers en keukenhulpen zijn er in overvloed te vinden. De vraag naar horecapersoneel is in jaren niet zo hoog geweest. Ondernemers twijfelen of ze straks wel weer 7 dagen per week open kunnen. Nu mag de horeca alleen van 12:00 uur tot 18:00 uur open wat slechts het begin is. Wanneer de horeca weer volledig open mag zal de vraag naar personeel alleen nog maar hoger worden. Alle ondernemers zitten in dezelfde vijver te vissen alleen is het aanbod steeds kleiner geworden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top