Now Reading
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaneel?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaneel?

Gezondheidsvoordelen van kaneel

Iedereen houdt af en toe van een beetje kaneel al moet het niet te overheersend zijn. Heerlijk voor in de appeltaart maar ook in kruidenmengsels kan kaneel goed passen. Wat zijn eigenlijk de gezondheidsvoordelen van kaneel?

Wat is kaneel

Al kent iedereen kaneel weten veel mensen niet waar het vandaan komt of wat het precies is. Het komt eigenlijk uit Sri Lanka en wordt wereldwijd gebruikt in verschillende gerechten. Maar ook staat het over de hele wereld bekend dat er veel gezondheidsvoordelen van kaneel zijn. Kaneel is eigenlijk een opgerolde binnenste bast van een kaneelboom. De rest van de bast wordt vermalen tot de kaneelpoeder die wellicht wat bekender is.

Kaneel remt schimmels en bacteriën

Kaneel bestaat voor het grootste gedeelte uit kaneelaldehyde dit geeft dan ook de smaak en geur hieraan. Het remt echter ook belangrijke schimmels en bacteriën en gaat de groei hiervan dus tegen. Vaak wordt er dan ook een kaneelolie gebruik om schimmelziektes tegen te gaan.

Werkt ontstekingsremmend

Het zit ook vol met polyfenolen wat een antioxidant is dat het lichaam beschermd tegen infecties en ontstekingen. Het helpt dan ook beschadigde cellen te herstellen en zal dit proces ook versnellen. Bij jeuk kan kaneel ook nog eens verlichting bieden.

Slechte adem

Door bacteriën in onze mond kunnen we een slecht ruikende adem hebben. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer u gorgelt met water, honing en kaneel u de slechte bacteriën uit uw mond houdt. Zo zal er dus ook geen vervelende geur meer komen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top