Now Reading
Wat zijn de voordelen van koud douchen?

Wat zijn de voordelen van koud douchen?

koud douchen

Een Nieuwjaars duik in de koude zee, een ijsbad nemen als Wim Hof of een koude douche nemen? Koud is het nieuwe hot. Mensen zijn tegenwoordig volop bezig met hun gezondheid. Wat zijn de voordelen van koud douchen? En doet u mee aan deze trend?

Sneller afkoelen en herstellen van koud douchen

Na het sporten bent u vaak warm en is het tijd om door middel van een douche af te koelen. Wanneer uw lichaam goed warm is zal een koude douche uw lichaam sneller weer op temperatuur brengen. Bijkomend voordeel van koud douchen na het sproten is dat u sneller hersteld en uw vermoeidheid verminderd.

Alerter na een koude douche

Vanuit uw warme bed onder een koude douch klinkt misschien niet echt uitnodigend toch kan het wel heel goed voor u zijn. Voor u onder de koude douche stapt haalt u automatisch heel diep adem waardoor uw hartslag stijgt en uw bloed sneller gaat stromen. Doordat uw bloed sneller gaat stromen ontstaat er een betere bloedtoevoer naar uw hersenen wat er weer voor zorgt dat u alerter zult zijn na de frisse douche.

Zo kunt u starten met koud douchen

Voordeeltjes als een beter immuunsysteem of afvallen van een koel douchen zijn leuk maar hoe kunt u starten met deze frisse onderneming? In 1x onder koud water stappen is misschien iets te heftig. Geef u zelf de tijd om te wennen aan de koude douche. Zet de thermostaat elke ochtend iets kouder en probeer gedurende 30 dagen steeds iets kouder en langer onder het water te blijven staan. Merkt u de voordelen van koud douchen dan kunt u gemakkelijk mee doorgaan en een vast ritme gaan ontwikkelen. Koud douchen is zeker het proberen waard maar lang niet voor iedereen geschikt.

See Also
stoppen met roken

Gaat u wel eens onder een koude douche staan? Laat ons weten wat voor u de voordelen zijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top