Now Reading
Hier moet u op letten bij eten in het buitenland

Hier moet u op letten bij eten in het buitenland

eten in het buitenland

Gelukkig is reizen naar het buitenland weer mogelijk. Dus veel mensen hebben de plannen weer uit de kast getrokken en hebben de reis naar het buitenland al geboekt of ze zijn druk met het uitzoeken van de mogelijkheden. Nogmaals het is natuurlijk heerlijk om in de zomervakantie weer lekker naar het buitenland te gaan, maar er zijn ook altijd een paar zaken waar u op moet letten. Waaronder de do en dont’s qua eten. Het is natuurlijk niet erg dat uw vakantiebestemming er andere gewoontes op na houdt voor wat betreft eet voorkeuren en tijden, maar zorg er wel voor dat u veilig en gezond eet. Wij hebben voor u wat punten waar u op kunt letten wanneer u gaat eten in het buitenland.

Eet geen rauwe producten

In sommige landen, ook voor sommige gerechten in Nederland, geldt dat ze vaak rauw gegeten worden. Dit kan natuurlijk heel erg lekker zijn, maar het betekent ook dat eventuele bacteriën niet verdwijnen door verhitting. Het kans dat u samen met een lekker maaltijd bacteriën binnenkrijgt is dan groot. Denk bijvoorbeeld aan rauw vlees, rauwe vis, maar ook rauwe kiemgroente of schaal en schelpdieren. Deze producten kunt u prima eten, maar wel nadat ze op een verwarmde temperatuur bereid zijn en dus niet meer rauw zijn. Dan kunt u deze gerechten ook eten in het buitenland.

Kies voor voorverpakt eten

Het is natuurlijk heerlijk om bijvoorbeeld in Aziatische landen een hapje langs de weg te nuttigen bij een foodtruck of een lokale inwoner die eten achter op zijn scooter bereidt. Het kan lekker en natuurlijk ook ongevaarlijke zijn, maar wanneer het eten niet verpakt is dan kunt u niet achterhalen hoe lang het eten al open en blood ligt. Valt het nog wel binnen de houdbaarheidsdatum. Ook kan het zijn dat de producten een langere tijd buiten de koelkast bewaard zijn. Zeker in warme landen is het product dan een op en top aantrekker van bacteriën. Wanneer het product voorverpakt is en bij koude producten ook nog gekoeld bewaard zijn dan kunt u naar hartelust gaan genieten.

Kraanwater wel of niet drinken

Het gaat in het buitenland vaak niet alleen om voedsel, maar ook bij drinken is het goed om van te voren wat zaken te onderzoeken. Bijvoorbeeld bij kraanwater. In Nederland is het heel normaal dat wij uit de kraan drinken. In het buitenland is dit echter niet overal het geval. Bij onze buurlanden zoals: België, Duitsland en Frankrijk is het drinken van kraanwater geen probleem. In Spanje bijvoorbeeld wordt het juist aangeraden om flessen water te kopen. Dit om dat er chloor aan het kraanwater wordt toegevoegd. Dit is voor schoonmaken en dergelijke geen probleem, maar voor consumptie niet geschikt. In andere landen wat verder weg kan het ook zijn dat de riolering waar het water doorheen gaat niet schoon genoeg is. Dit betekent dat het water dat uit de kraan komt vaak ook weer bacteriën bevat die er voor kunnen zorgen dat we misselijk en aan de diarree raken. Twijfelt u of het kraanwater wel te drinken is, neem dan geen risico en koop voor de zekerheid flessen water.

See Also
zoete snacks

Lunchpakketjes

Gaat u op uw vakantiebestemming ook op excursie? Dan is het ook verstandig om in uw hotel al vast een lunchpakketje klaar te maken. De hotels waar u verblijft voldoen vaak wel aan bepaalde hygiene standaarden en hier kunt u dan met een gerust hart eten meenemen voor de lunch. Wanneer u dit niet doet dan is het afwachten waar u terecht komt en wat u daar kunt eten. Wilt u deze zorgen voorkomen? Zorg dan voor een eigen lunchpakket.

Leer de cultuur kennen van uw vakantiebestemming, maar wees voorzichtig met eten en drinken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top