Now Reading
Waarom op latere leeftijd nog stoppen met roken?

Waarom op latere leeftijd nog stoppen met roken?

stoppen met roken

Stoppen met roken kan uw leven verlengen. Misschien rookt u al vanaf uw tiener jaren of bent u later gestart maar lukt het nog niet om te stoppen. Heeft het nog wel zin om te stoppen wanneer u al 30 jaar rookt? Wat zijn de voordelen van het stoppen met roken op latere leeftijd?

Rookvrije samenleving

Al jaren wordt er campagne gevoerd voor een rookvrije samenleving of rookvrije generatie. Toch zijn er in Nederland nog veel vaste mensen die vast roken. Waarom ook stoppen wanneer u al 30 jaar gerookt heeft? Het stoppen met roken heeft ook zeker op latere leeftijd nog voordelen. Niet alleen voor uw portemonnee maar ook voor uw gezondheid.

Gezondheidsvoordelen van stoppen met roken

Hoe eerder u stopt met roken hoe beter het is. Wanneer u voor uw 35ste bent gestopt kan uw levensverwachting net zo hoog zijn als iemand die nooit heeft gerookt. Wanneer u op deze site zit bent u waarschijnlijk de 35 al gepasseerd maar dat wil niet zeggen dat het stoppen met roken helemaal geen zijn meer heeft. Indien u met 65 jaar besluit te stoppen kunt u nog steeds gezondheidsvoordelen ondervinden. Wanneer u stopt voelt u zich waarschijnlijk de eerste paar weken beroerd. Van een jarenlange verslaving komt u niet zo maar af. Na 2 dagen is de nicotine uit uw lichaam verdwenen. Uw huid en uw adem zal al snel verbeteren, een snelle win dus. Op de lange termijn zal u minder snel hart- en vaatziekte krijgen dan wanneer u blijft doorroken.

See Also
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie

Uw lichaam hersteld sneller

Door te stoppen kan uw conditie sterk verbeteren. Vergroot uw long inhoud door te sporten. Door structureel te gaan sporten en de sigaret aan de kant te leggen zult u zich fitter gaan voelen en wordt uw conditie beter. Wanneer u een operatie moet ondergaan zal een wond sneller genezen wanneer u niet rookt. De kans op compilaties na een operatie is ook lager. Er zijn dus ook op latere leeftijden voldoende redenen om te stoppen met roken. Via deze blog treft u enkele tips aan om te stoppen met roken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top