Now Reading
Geef uw auto een voorjaarsschoonmaak met deze tips

Geef uw auto een voorjaarsschoonmaak met deze tips

voorjaarsschoonmaak

De zon laat zich steeds vaker zien. Wanneer u door het raam naar buiten kijkt ziet uw auto er misschien een beetje dof uit. Na een winter met regen en veel zout op de weg kan uw auto wel een voorjaarsschoonmaak gebruiken. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van uw auto verdienen het om af en toe een beurtje te krijgen. Met deze tips geeft u uw auto een goede voorjaarsschoonmaak.

Begin met de binnenkant van de auto

Pak een vuilniszak en begin met het weggooien van losse voorwerpen in de auto. Snoep papiertjes en lege flesjes kunt u direct weggooien. Haal losse papiertjes, parkeerkaartjes en tankbonnen weg. Check alle deuren en het dasbordkastje of alle losse rommel weg is. Na het verwijderen van los voorwerpen kunt u beginnen met het uitzuinigen van de auto. Haal de matten uit de auto en ga vervolgens grondig te werk met de stof zuiger. Oude bladeren, zand en kruimels kunt u met een stofzuiger goed verwijderen. Vergeet de naden en kieren niet.

Haal onnodige spullen uit de auto

IJskrabbers of antivries middel is nu niet meer nodig. Leg deze spullen in de schuur zodat u ze volgend winterseizoen weer kunt gebruiken. Wanneer alles uit de auto is en hij helemaal is uitgezogen kunt u beginnen met het schoonmaken van de auto. Gebruik een schone doek met water en schoonmaakmiddel. Alle harde stukken van de auto kunt u met schoonmaakmiddel schoonmaak. Net als uw huis kunt u ook de ramen van de binnenkant het beste met trekker schoonmaken. Zeker wanneer u in de winter veel vocht in de auto had is het niet verkeerd de ramen ook van de binnenkant een goede schoonmaak beurt te geven.

See Also
Vriendinnenweekend met wellness

Ook de buitenkant van de auto gaat mee in de voorjaarsschoonmaak

Na de binnenkant is de buitenkant van de auto aan de beurt. U kunt natuurlijk zelf met een emmer sop de buitenkant schoonmaken. Vergeet bij het handmatig wassen van uw auto niet het afspuiten van de auto. De onderkant van uw auto kan door zout heel vies zijn. Ook uw velgen kunnen na de winter wel wat aandacht gebruiken. Afspoelen, wassen en uw auto droogmaken is de juiste volgorde voor een blinkende auto. Natuurlijk kunt u ook naar de wasstraat rijden dit scheelt vaak een hoop tijd.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top