Now Reading
Op vakantie met de auto – Vakantiechecklist wat u mee moet nemen

Op vakantie met de auto – Vakantiechecklist wat u mee moet nemen

vakantiechecklist

De vakanties staan weer voor de deur. Lekker op bad in Nederland of een vakantie naar het buitenland. Het kan allemaal weer. Heeft u al plannen voor dit jaar? Wanneer u met de auto op vakantie gaat dan is het goed om even een vakantiechecklist te maken. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en heeft u geen stress onderweg of op het vakantieadres.

Vakantiechecklist voor de auto

Natuurlijk moet u allemaal spullen meenemen die u gebruikt op het vakantieadres, maar ook de auto zelf moet goed in orde zijn. Check wanneer u naar het buitenland gaat ook altijd welke zaken er in dat land verplicht zijn om bij u te hebben. U kunt hierbij denken aan gele hesjes die u aan kunt trekken wanneer u met pech langs de weg staat. Bent u brildragend dan is het ook belangrijk dat u een tweede bril op sterkte bij u hebt.

Wanneer het om de auto zelf gaat dan zijn de volgende zaken ook belangrijk:

  • Rijbewijs
  • Kentekenbewijs
  • Europees schadeformulier
  • Gevarendriehoek
  • Eventuele vignetten die er in het land waar u naar toe gaat of doorheen rijdt verplicht zijn
  • Reservewiel
  • Reservelampjes

Check voordat u weggaat ook of er voldoende olie, koelvloeistof en ruitenreiniger in de auto zit. U zult bij het laatste misschien denken dat dit in de winter harder nodig is, maar ook in de zomer is het belangrijk om bijvoorbeeld vervelende insecten en vliegen van de ruit te verwijderen.

Medische uitrusting

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de kans dat er wat gebeurt is natuurlijk altijd aanwezig. Zorg dan ook dat u ook medische spullen bij u heeft voor onderweg. Een EHBO-doos aan boord, maar ook medicijnen tegen wagenziekte of bijvoorbeed diarree zijn belangrijk. Check voor dat u gaat ook of uw reisverzekering goed in orde is. Mocht er onverhoopt dan toch een ongeluk gebeuren en u heeft medische hulp nodig dan weet u zeker dat u hier voor verzekerd bent.

Huisdieren mee op vakantie

Wanneer u met de auto gaat dan is het ook wat makkelijker om uw huisdier mee te nemen. Zorg wel dat bijvoorbeeld uw hond of kat de juiste inentingen heeft om mee te reizen naar het vakantieland. Check ook of uw huisdier bij aankomst in quarantaine moet of niet. Ook is het belangrijk om alle papieren voor uw huisdier in orde te hebben en een dierenpaspoort mee te nemen. Zo kunt u overal aantonen dat het huisdier of alle benodigde zaken beschikt. Om uw huisdier ook een vakantiegevoel te geven denkt u natuurlijk ook aan een lekkere mand, snoepjes en speeltjes voor op de vakantiebestemming.

Plan uw vakantie aan de hand van een vakantiechecklist en ga zonder zorgen op reis!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top