Now Reading
Met welk vervoersmiddel gaat u dit jaar op vakantie?

Met welk vervoersmiddel gaat u dit jaar op vakantie?

vervoersmiddel

Nu corona steeds minder onze levens bepaald is het tijd om weer uit te kijken naar een leuke vakantie. Met fantaseren over uw volgende bestemming begint de voorpret alvast. Om op de vakantiebestemming te komen zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Kiest u voor het vliegtuig, de auto, trein of bus? Met welk vervoersmiddel gaat u dit jaar op vakantie?

Het vliegtuig

Met het vliegtuig bent u relatief snel op uw bestemming. Binnen Europa bent u vaak al met 3 uurtjes op uw bestemming. Wanneer u de tijd van het rijden naar het vliegveld en van het vliegveld van uw vakantieaccommodatie niet mee berekend is vliegen vrijwel altijd de snelste optie. Toch is vliegen niet altijd de beste optie. Vliegen is slecht voor het milieu en daarnaast ook steeds kostbaarder. De tijd dat je voor een paar euro naar een Europese hoofdstad kon vliegen is wel voorbij. Voor al het extra comfort, beenruimte, een koffer of een snelle check-in moet u extra betalen. Overweeg goed of vliegen dit jaar uw vervoersmiddel is of dat u toch gebruik gaat maken van een milieuvriendelijker alternatief.

Met de auto

Op vakantie met de auto kent natuurlijk vele voordelen. Uw vakantie begint zodra u uw eigen auto in stapt. Vakantiebestemmingen in Nederland en grotendeels in Europa zijn goed bereikbaar. U heeft uw eigen auto altijd bij zich dus u kunt gaan en staan waar u wilt. Natuurlijk heeft op vakantie gaan met de auto ook zijn nadelen, denk aan de lange files in de bouwvakvakantie, de hoge benzine prijzen van de afgelopen periode en parkeren in grote steden is vaak ook een uitdaging. Bekijk goed of uw bestemming geschikt is voor een autovakantie.

Met de bus of trein als vervoersmiddel naar uw bestemming

Laat u lekker rijden of stap in de nachttrein naar uw volgende bestemming. De bus of trein kent vele voordelen voor een relaxte vakantie. Zodra u instapt hoeft u alleen maar te zitten en te genieten van het uitzicht. De trein brengt u vaak naar het centrum van een stad en zeker op korte afstand (Luxemburg of Parijs) is de trein vaak een stuk goedkoper dan het vliegtuig. Nadeel? De trein brengt u niet naar uw accommodatie dus u moet altijd nog een stukje zelf reizen. Voor de bus gelden bijna dezelfde voordelen als de trein. Grootste nadeel van een bus vakantie? U bent vaak langer onderweg naar uw bestemming. Heeft u geen haast? Dan is de bus een heel fijn vervoersmiddel.

Bedenk goed waar u op vakantie wil gaan en welk type comfort voor u belangrijks is tijdens uw reis.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top