Now Reading
Gaat u uw camper of caravan toch stallen van de zomer?

Gaat u uw camper of caravan toch stallen van de zomer?

Als u dit jaar mooie reisplannen heeft gemaakt met uw camper of caravan kan dit flink verpest zijn door het Corona virus. In eens mogen we niet alles meer dan wat voorheen wel altijd kon. Heeft u besloten om het nog maar een jaartje uit te stellen dan is het verstandig om een stalling te hebben waar u uw camper of caravan veilig kunt stallen. Het grote lompe ding hoeft niet bij u voor de deur te staan. Er is genoeg keuze voor een overdekte stalling.

Zoek een juiste stalling

Er zijn voldoende plekken waar u uw camper kunt stallen. Bij de één onder de overkapping bij andere misschien niet. Mocht er in de buurt een stalling zijn met overkapping kunt u hier het best naar toe gaan. Zo is de camper ook beschermd tegen hagelschade of ander slecht weer. In het westen van Nederland is er minder plek voor een stalling. Het kan dan dus zijn dat u iets verder moet rijden om uw camper op te halen. De voorwaarden kunnen bij elke stalling weer verschillen. Let er vooral op wie aansprakelijk is mocht er schade ontstaan of als de camper gestolen wordt. U kunt ook zorgen voor een doorlopende verzekering om uw camper ook veilig te kunnen stallen.

Tips om uw camper goed te kunnen stallen

  • Verhoog de bandenspanning met 0.2 bar de banden zullen met de tijd leeglopen maar zo zorgt u ervoor dat ze niet helemaal plat zijn als u de camper op komt halen
  • Verwijder accu’s en gasflessen
  • Leeg de watertank en waterreservoir en zorg dat alle kraantjes open staan
  • Voorkom een muffe geur door ventilatieroosters te openen
  • Zet de kastjes op een kier voor meer ventilatie
  • Verwijder de spullen die u niet meer nodig heeft en haal waardevolle apparatuur weg
  • Plaats extra vochtvreters of zorg van de tevoren dat de camper goed gedroogd is

Wat moet u weten als u de camper weer op komt halen?

Wanneer de camper lange tijd stil heeft gestaan kan het wat moeite kosten deze weer op te starten. De motor zal een tijdje onregelmatig lopen maar na een stukje rijden is dat zo weer over. Controleer of de banden nog de juiste spanning hebben of vul ze wat bij. Omdat de banden zo lang op een kant gestaan hebben kan het zijn dat het ze hun vorm een klein beetje verloren hebben. Door op een klinkerweg te rijden of over een weg die wat warmer is door de zon zal het zijn vorm weer terugkrijgen. U hoeft de banden dus niet direct te vervangen maar let er wel op dat ze hun vorm na een tijdje weer terug krijgen.

U kunt er dus voor zorgen dat u uw camper op een veilig plek stalt en dat de camper ook lekker fris blijft aan de binnenkant. Om roesten of andere plekjes te voorkomen kunt u natuurlijk de binnen en buiten kant een goede schoonmaakbeurt geven wanneer deze naar de stalling gaat.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top