Fit blijven boven je 50e

Fit blijven boven je 50e

Fit blijven wanneer je de 50 bent gepasseerd is makkelijker dan je denkt. Met slechts een paar kleine aanpassingen in het dagelijks leven blijf jij lekker actief en fit om er nog een flinke tijd tegenaan te kunnen in topconditie!

Tip 1: Neem de trap

Het klinkt simpel, maar hoe vaak doe je het nu echt? De trap nemen in plaats van een lift. Het is ontzettend gemakkelijk om jezelf voort te bewegen met een lift of roltrap, maar door met de trap te gaan verbrand je op een dag toch nog wat extra calorieën. Voor de frequente roltrapper of liftbezoeker is het misschien even wennen om jezelf aan te leren de trap te nemen, maar je zult ontdekken dat iedere trap je makkelijker afgaat.

Tip 2: Snacken kan ook gezond zijn

Wist je dat je ook kunt snacken met groente en fruit? Misschien doe je liever energie op met een koek of iets anders wat voor het grijpen ligt op kantoor, maar daar zitten allemaal ingrediënten in die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Als je trek hebt vraagt je lichaam om een paar calorieën in te nemen en daar kun je zelf vitamines aan toevoegen. Een paar worteltjes, een appel, tomaat of komkommer eet je gemakkelijk weg. Heb je iets meer de tijd? Neem er een yoghurtdip bij. Neem wat Italiaanse kruiden (of andere smaakmakers naar keuze) en wat magere yoghurt of Franse kwark en mix dit door elkaar. Dippen maar!

Tip 3: Bezoek eens een fysiotherapeut

Het is niet gek om eens je nek los te laten masseren of advies te vragen bij een fysiotherapeut over hoe jij een zo gezond mogelijke invulling kunt geven aan je leven. Fysiotherapeuten hebben antwoord op vragen zoals welke oefeningen het meest geschikt zijn voor de knieën op jouw leeftijd of met welke sporten jij het meeste kunt verbranden. Zoek een betrouwbare fysiotherapeut bij jou in de buurt via internet, gebruik zoektermen zoals bijvoorbeeld Fysiotherapie Dordrecht of Fysioteraphie Zwijndrecht.

Tip 4: Zoek een sportmaatje

Bewegen is leuk, maar samen is dit nog leuker. Misschien spreek je iedere week met een vriend of vriendin af om even bij te kletsen. Maar dit kan ook in het zwembad, tijdens het wandelen of in de sportschool. Op deze manier zijn jullie elkaars stok achter de deur om te gaan sporten, ben je lekker actief bezig en klets je ook nog eens bij. Drie vliegen in één klap! Maak sporten voor jezelf leuk en stel doelen die realistisch en haalbaar zijn. Wij zeggen… Doen! En vergeet niet. Naast inspanning is ontspanning natuurlijk ook ontzettend belangrijk én gezond. Hier lees je daar meer over.

Tip 5: Zorg dat je genoeg vitamines binnen krijgt

Het Voedingscentrum raadt aan om extra vitamine D te slikken als je een vrouw boven de 50 of een man boven de 70 bent. Dit kan door middel van druppels, capsules of tabletten, maar net waar jij je prettig bij voelt. Het kan sowieso geen kwaad om dagelijks je eetpatroon aan te vullen met multivitaminen. Alles voor een zo fit en vitaal mogelijk lichaam!

Vind een goede balans tussen gezond leven en wat prettig aanvoelt voor jou. Het maakt niet uit of je nu drie keer per week intensief gaat sporten of iedere dag een wandelingetje maakt, jij bent in beweging en dat is goed! Wat doe jij eraan om gezond en fit te blijven? Doe jij nu dingen anders dan dat je deed toen je 10 jaar jonger was?

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: