Ontspannen is gezond

Ontspannen is gezond

Zoals Herman van Veen wel eens zingt: “Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” En gelijk heeft hij wel een beetje. We moeten veel van onszelf, rennen door het leven en vergeten vaak te relaxen. Terwijl ontspannen juist zo belangrijk is voor lichaam en geest. Relaxen of ontspannen zou een terugkerend element in ons leven moeten zijn. Hoe relaxt u het liefst? Misschien met een bepaalde activiteit of op een bepaalde locatie?

Het belang van relaxen
Wie echt wil genieten van het leven en de hectiek die daar soms bij hoort, moét ontspannen. Ontspannen is belangrijk voor het lichaam. Dagelijks tien tot twintig minuten ontspannen is net zo belangrijk voor uw gezondheid en geluksgevoel als beweging en gezonde voeding. Bij ontspanning maakt het lijf minder stresshormonen aan en daalt de bloeddruk. Automatisch gaat u rustiger ademhalen waardoor het lichaam de kans krijgt om te herstellen van een drukke dag of intensieve activiteit. Door tijd te nemen voor uzelf, raakt u fysiek en mentaal in balans en staat u gelukkiger in het leven.

Ontspannen in een relaxstoel
En wanneer ontspannen we dan? En hoe? Uit onderzoek* blijkt dat we ontspanning vinden door een dagje weg te gaan, een boek te lezen of door een kopje koffie of thee te drinken. Een overgroot deel geeft aan het liefst zittend te relaxen in een relaxstoel. Bijvoorbeeld bij de openhaard, voor de televisie of met uitzicht op de tuin. Heerlijk even niets en tijd voor uzelf…

Meer weten en tips voor een ultiem relaxmoment? Ga naar https://www.prominent.nu/tips-relaxmoment/

*Bron: relaxonderzoeken Prominent i.s.m. Libelle en GFK

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: