Now Reading
Boeken tip: Leven in reservetijd: ontroerend, rauw en eerlijk

Boeken tip: Leven in reservetijd: ontroerend, rauw en eerlijk

boeken tip leven in reservetijd
Boek Levenslef
Fotocredit: Xander Uitgevers

De boeken tip van deze week is mooi, maar ook heftig. Het gaat over Ingeborg en hoe haar leven ineens op de kop stond na vreselijk nieuws.

Het leven van Ingeborg van Beek komt dus compleet op zijn kop te staan als er in 2013 een kwaadaardige hersentumor bij haar wordt ontdekt. Er begint een emotionele rollercoaster van onderzoeken, een risicovolle operatie en gevoelens van verdriet, onzekerheid en angst. Ingeborg haalt tegen de klippen op alles uit het leven. Bijna negen jaar later is ze er nog steeds. Ze vertelt haar verhaal in een persoonlijk boek.

Op ontroerende, rauwe maar ook enorm geestige wijze vertelt Ingeborg over wat je doet als je weet dat je niet oud wordt, maar het leven ondertussen wel gewoon verdergaat. Over haar ziekteproces, haar scheiding, de spirituele zoektocht naar de zin van het bestaan (en het aangekondigde einde daarvan), maar ook over moeder zijn, daten, skydiven, therapiesessies en haar drang om nog steeds vol overgave te leven, ook al is er altijd die tikkende tijdbom. Een aangrijpend én geestig boek over leven in reservetijd, dat elke lezer zal ontroeren en aan het denken zal zetten over het belang van leven in het nu.

Ingeborg van Beek (Breda, 1976) rondde de Hogere Hotelschool af en liep stage in Parijs, Brussel en Koeweit. Daarna werkte ze jarenlang als marketeer. In 2013 werd bij haar een hersentumor ontdekt. Daarover, en over de tijd die volgde, schreef ze de bestseller Levenshaast.

See Also
maxima

Reviews:

‘Rauw, teder, schokkend, maar zo invoelbaar.’ – Marion Pauw
Levenslef is tragikomisch, net als het leven zelf. Keihard lachen en dan een potje janken. Wat hou ik van deze vrouw.’ – Floortje Dessing

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top